ACTUALITATE 14 mai 2014

Două echipe covăsnene la Regionala Tinerii Dezbat

de Covasna Media | 70 vizualizări

Clubul de Dezbateri din Sfântu Gheorghe are onoarea să participe în acest an cu două echipe la faza regională a competiției de dezbateri academice „Tinerii Dezbat”, organizată la Miercurea Ciuc între 17-18 mai. Ministerul Educației și Învățământului, cu ajutorul Asociației Române de Dezbateri, Oratorie și Retorică organizează în weekend, în zece locații din țară, fazele regionale ale unei competiții-mamut, cu peste 200 de echipe înscrise, urmând ca cele mai bune 30 să facă pasul către faza finală, care se va disputa între 13-15 iunie la Târgu Jiu.

Temele care vor fi dezbătute sunt: „Uniunea Europeană ar trebui să rezerve locuri în Parlamentul European pentru candidați de etnie romă” și „Introducerea obligativității votului în România este justificată”.

Printre cele 17 echipe care vor dezbate la Miercurea Ciuc, județul Covasna va fi reprezentat de două echipe, formate din câte 3 liceeni, plus 2 profesori însoțitori, care vor arbitra meciurile de la campionat. Aceștia sunt: Răzvan Todoran, Alexandra Curea și Anca Poșircă, toți trei clasa a IX-a, plus prof. Maria Băilă, de la Colegiul Național Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, și Ștefan Iftimie, Sergiu Condrea, Robert Grecu, toți 3 clasa a X-a, plus prof. Șerban, de la Liceul Kőrösi Csoma Sándor din Covasna.

Director de turneu delegat de către Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică pentru Regionala Tinerii Dezbate 2014 de la Miercurea Ciuc este coordonatorul clubului de dezbateri academice din Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, iar ca și asistent, acesta va fi ajutat tot de un debater din Sfântu Gheorghe, actualmente student la Cluj, Ioan Ganea jr.

Pentru pregătirea participării la Regionala de la Miercurea Ciuc, cele două echipe au disputat un meci la sediul Clubului de Dezbateri din Sfântu Gheorghe, pe moțiunea, determinată tot de către organizatorii competiției Tinerii Dezbat: „Introducerea în România a obligativităţii de a circula cu autoturismul numai din două în două zile (după modelul francez) este justificată”. Meciul de pregătire a fost destul de strâns, dar adjudecat de către cei 3 băieți din Covasna, dar ambele echipe sperăm să dea dovada talentului și pregătirii în acest weekend la Miercurea Ciuc, acolo unde vor dezbate cu alte echipe din Regiunea Centru.

Îi felicităm pe toți pentru selecție și le ținem pumnii strânși, sperând să obțină rezultate frumoase și, de ce nu, poate o calificare în premieră pentru debaterii din județul nostru la faza finală a acestei competiții naționale, Tinerii Dezbat.

(Mădălin Guruianu)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.