ACTUALITATE 7 ianuarie 2017

Două coduri galbene pentru județul Covasna: ger și vânt puternic

de Iulia Drăghici - Taraș | 773 vizualizări

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) anunță că județul Covasna, precum și alte județe din țară, se află sub atenționare de cod galben, atât pentru vreme geroasă, cât și pentru intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi troienită.

Atenționarea cu cod galben pentru vreme geroasă este valabilă în toată ţara de sâmbătă, 7 ianuarie de la ora 10, până luni, 9 ianuarie, ora 10.

„În intervalul menţionat, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade. Vremea geroasă va persista în majoritatea regiunilor şi pe parcursul săptămânii viitoare”, arată mesajul postat pe site-ul ANM.

În ceea ce priveşte atenţionarea meteorologică de intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi troienită, aceasta este valabilă în intervalul 07 ianuarie, ora 10 – 08 ianuarie, ora 22.

„În intervalul menţionat, în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50...60 km/h şi, pe arii restrânse, 70...75 km/h, spulberând şi troienind zăpada. În special în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (07/08 ianuarie) şi pe parcursul zilei de duminică (08 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, temporar va mai ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local şi în regiunile centrale şi în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului”, anunţă aceeaşi sursă.

Vă reamintim că în judeţul Covasna, deşi se circulă în condiţii de iarnă, niciun drum nu a fost blocat sau închis din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Codul portocaliu de ninsori, sub care s-a aflat şi judeţul nostru, s-a închieat vineri, 6 ianuarie, la ora 20.

Sursă foto: ANM. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.