ACTUALITATE 17 mai 2015

Două actriţe concurează pentru funcţia de director al TAM

de Mirela Cara | 357 vizualizări

Alexandrina Ioana Costea

Anna Maria Popa

Până vineri, când a expirat termenul de înscriere la concurs, şi-au depus dosarele doar Alexandrina Ioana Costea şi Anna Maria Popa, ambele actriţe din Sfântu Gheorghe

Actriţele Ioana Alexandrina Costea și Anna Maria Popa, ambele din Sfântu Gheorghe, sunt cele două candidate care s-au înscris la concursul de ocupare a postului de director al Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe. Vineri la ora 12:00 s-a încheiat perioada de depunere a dosarelor pentru participare la concurs. „Ce cred că este foarte important este ca omul care câștigă, indiferent care va fi dintre cele două doamne, să fie un bun cunoscător al situației din Sfântu Gheorghe, o condiție sine qua non pentru a reuși să reziste destul de mult în timp într-un oraș ca Sf. Gheorghe” – a declarat consilierul local Mădălin Guruianu, care face parte din cele șapte persoane care alcătuiesc comisia de examinare a dosarelor celor două candidate.

„Eu sunt la al doilea mandat de interimat. Sper să fie ultimul pentru că vreau să vină un director care să facă mult mai mult decât aș putea face eu pentru acest teatru” – a spus directorul interimar al TAM, Monica Midvighi. Întrebată în cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă Teatrul „Andrei Mureșanu”, aceasta a răspuns: „Cea mai delicată problemă este problema spațiului. A împărțirii scenei între „Tamási Áron” și „Andrei Mureșanu”. A doua problemă majoră este lipsa transportului. Nu putem pleca la un festival, într-o deplasare, fără să plătim transport. Aproape toate încasările intră pe cheltuieli de transport. De fapt, asta ar fi prima prioritate, că sala se rezolvă”, a spus Monica Midvighi.

Acestor probleme considerate majore și care trebuie soluționate rapid li se adaugă și numărul mic de angajați în TAM. În vederea realizării unor producții teatrale de calitate este imperios necesar să crească simțitor numărul de angajați, care în prezent este de aproximativ 35.

Intervievarea orală a candidatelor înscrise în concurs va avea loc în ziua de 9 iunie, iar rezultatul ar putea fi comunicat în ziua de 10 iunie. În cazul în care niciuna dintre cele două candidate nu va trece probele de concurs, acesta va fi reluat.

Postul de manager al TAM a rămas vacant în luna februarie după demisia regizorului Dan Ţopa, care s-a retras după aproape doi ani de la câştigarea concursului, invocând motive personale, dar şi lipsa de susţinere a instituţiei de către comunitate. El a mai menţionat că bugetul alocat de Consiliul Local a permis funcţionarea la limită a teatrului românesc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Guruianu Madalin, 18 mai 2015
din nou unul dintre atoatecunoscătorii ”anonimi”, mândri nevoie mare să se exprime în spațiul public... iar ”m-ați prins” și mi-ați zis-o, nu alta :) 1. tare aș fi curios de câte citeste integral
Anonim, 18 mai 2015
Am rămas uimit, mai bine zis- profund dezamăgit, văzând că politicul îşi bagă din nou coada în activitatea teatrului. Nu pot sa înţeleg aceast comportament „megalomaniac”! Toţi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.