ACTUALITATE 19 aprilie 2016

Donație de carte veche la un vernisaj de la Catedrala Ortodoxă

de Sever Ioan Miu | 887 vizualizări

Marți, la Muzeul Spiritualității Românești din demisolul Catedralei Ortodoxe Sfântu Gheorghe a avut loc vernisajul expoziției „Din experiența unui colecționar de artă”.

În cadrul ei, colecționarul Marian Bobei și-a prezentat câteva dintre fosilele și rocile prețioase și semiprețioase pe care le-a strâns de-a lungul anilor, dar și câteva din cărțile sale vechi. Printre acestea, un manual de limba română din 1927, de Gheorghe Adamescu și Mihail Dragomirescu.

Muzeul Spiritualitatii Romanesti - apr 2016 (5) (Copy)

Volumul a fost remarcat de un muzeograf de la Muzeul Carpaților Răsăriteni, Luminița Cornea, ca având legătură cu istoria literară covăsneană: „Autorii, doi mari istorici și critici literari din perioada aceea, au fost membri ai comisiei de capacitate, când Romulus Cioflec a dat examenul de capacitate, la începutul anilor anii 1920”. Aflând de legătura dintre carte și județul nostru, Marian Bobei a dăruit volumul Luminiței Cornea. Aceasta a anunțat că volumul va intra în colecția Casei Memoriale Romulus Cioflec din Araci, care aparține de Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.