ACTUALITATE 22 martie 2016

Doi piloţi de raliu din Covasna se aliniază la startul noului sezon

de Iulia Drăghici - Taraș | 535 vizualizări

În acest sfârşit de săptămână debutează noul sezon al Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Szabó Csongor şi Kelemen Péter au anunţat că vor participa la etapa de la Braşov, la a 45-a ediţie a concursului TESS Rally, care va avea loc în 25-27 martie.

„Sunt nerăbdător să înceapă. Orele şi zilele trec foarte greu. Abia aştept! Vom vedea ce va fi. Sper că vremea va ţine cu noi şi nu va ploua, ca să ne simţim şi noi bine. Lupta va fi mare. Îmi doresc să fiu pe podium. În principiu îmi doresc să câştig iar, dar sunt conştient că va fi foarte greu. Voi face tot posibilul să fiu primul, mai ales că în 2013 am terminat pe locul II, iar în 2014 şi 2015 m-am impus”, ne-a declarat pilotul covăsnean Szabó Csongor.

Programul evenimentului

Etapa I a CNRD începe vineri, 25 martie, cu shakedown-ul care va avea loc pe drumul judeţean 103B, Tărlungeni – Budila, între orele 12 şi 18. Tot vineri va avea loc şi startul festiv, cu prezentarea echipajelor, în Piaţa Sfatului din Braşov, de la ora 20.

Sâmbătă, probele vor începe de la ora 9, din parcul service al Mall-ului Coresi, iar duminică startul se dă de la ora 8. Festivitatea de premiere va avea loc tot duminică, de la ora 12,30 la Coresi.

TESS Rally la ediţia a 45-a

48 de echipaje s-au înscris la a 45-a ediţie a competiţiei de raliu organizată la poalele Tâmpei, în 25-27 martie.

„Din 1971 întrecerea brașoveană avea să se impună ca una de prestigiu în noul campionat de raliuri al României, fiind an de an organizată la începutul sezonului, atunci când zona Brașovului avea tot timpul de oferit surprize meteorologice de tot felul. Din 1971 și până în 1984 întrecerea a purtat numele de „Raliul Zăpezii”, pentru ca apoi să fie cunoscută ca și Raliul Brașovului. În 2007 raliul a luat numele partenerului principal, Tess, iar ediția 2016, cea de-a 45-a a întrecerii, se numește Tess Rally 45. Clubul Auto Blic organizează competiția din 2001, ediția din anul acesta urmând să fie cea cu numărul 16 pentru clubul brașovean”, informează organizatorii.

Teme articol: Covasna raliu piloti covasna
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.