ACTUALITATE 14 decembrie 2011

Doi miniştri şi un secretar de stat prezenţi la operaţionalizarea serviciului SMURD în judeţul Covasna

de Covasna Media | 35 vizualizări

Inaugurarea oficială a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare al ISU Covasna va avea loc vineri la Sfântu Gheorghe.

Vineri, începând cu ora 10, în Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe va avea loc, într-un cadru festiv, inaugurarea oficială a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (S.M.U.R.D.) al ISU Covasna. La activităţile prilejuite de acest eveniment important vor participa, alături de comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, oficialităţile locale şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, inspectorul general al IGSU, col. Marcel-Sorin Lucaciu, şi subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare acţionează pentru permiterea accesului, degajarea victimelor în cele mai bune condiţii şi cât mai rapid posibil, fără a agrava leziunile existente, concomitent cu acordarea asistenţei medicale de urgenţă, în timp util, în cazul incendiilor, accidentelor şi altor situaţii de urgenţă în care funcţiile vitale ale persoanelor afectate sunt sau se presupune a fi în pericol iminent.

Primul ajutor se acordă pe timpul intervenţiilor de către echipajele S.M.U.R.D., precum şi de personalul unităţilor sanitare din zona de competenţă sau raionul de intervenţie, chemat în sprijin la locul acţiunii.

În dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna au intrat trei ambulanţe noi de tip B 2, încadrate cu echipaje formate din trei salvatori cu instruire paramedicală, din care unul este şi conducător auto.

Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare intervine:

• la cazurile în care una sau mai multe persoane se află într-o situaţie de risc vital din cauza unei îmbolnăviri sau accidente;

• la cazurile care necesită acordarea primului ajutor într-un interval scurt de timp;

• pentru asigurarea protecţiei medicale în cazul intervenţiei echipajelor inspectoratului pentru situaţii de urgenţă la misiunile specifice cu risc de accidentare pentru personalul echipelor de intervenţie;

• la accidente colective sau calamităţi.

Compartimentul  Informare şi  Relaţii  Publice

Plt. Tolvaj Marian-Marius

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.