ACTUALITATE 12 aprilie 2020

Doi medici din Mureș, detașați la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 3674 vizualizări

Două cadre medicale din județul Mureș, un medic rezident ATI și un medic specialist ATI, vor fi detașate, începând de luni, 13 aprilie, la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, anunță Prefectura.

În cadrul măsurilor dispuse de către autorități în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, Instituția Prefectului – Județul Covasna a sprijinit propunerea Direcției de Sănătate Publică Covasna, cu privire la detașarea a doi medici ATI, spre Spitalul Județean ”Dr. Fogyolan Kristof” din Sf. Gheorghe. Solicitarea de a detașa doi medici ATI spre jud. Covasna, a venit din partea conducerii Spitalului Județean „Dr. Fogyolan Kristof”.

Secretarul de Stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dl dr. Raed ARAFAT,  a fost de acord cu  propunerea făcută de către autoritățile județene și a dispus detașarea a două cadre medicale din jud. Mureș, unul fiind medic rezident ATI, iar celălalt medic specialist ATI, începând cu data de 13.04.2020”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Covasna.

Măsura a fost luată în contextul în care în urma testelor COVID-19 realizate pe angajați, 20 de cadre medicale de pe Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe au fost depistate ca fiind infectate cu SARS-COV-2. Conducerea unității spitalicești a făcut precizarea vineri, într-o conferință de presă, în care a subliniat că sarcina administrării secției de Terapie Intensivă a fost preluată în prezent de medici și asistente de la Cardiologie.

Managerul spitalului județean a punctat atunci și că a cerut ajutor de la spitalele din jur pentru detașarea de medici la Sfântu Gheorghe.

„De la Târgu Mureș avem promisiunea că ne pot ajuta în ceea ce privește detașare de medici de terapie intensivă rezidenți, din Harghita răspunsurile au fost negative, iar în Brașov am început o posibilitate de dezvoltare a legăturii între cele două spitale și avem un feedback pozitiv în ceea ce privește această situație. Din Brașov avem susținerea că o să primească acele cazuri care la un moment dat vor depăși competența și capacitatea pe care o avem la momentul actual al secției de Terapie Intensivă”, a spus Andras-Nagy Robert.

Duminică, în județul Covasna erau raportate 117 cazuri de coronavirus.

În carantină instituționalizată se află 261 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 674 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

În ultimele 24 de ore, un număr de 16 persoane au ieșit din carantină iar alte 151 de persoane au ieșit din autoizolare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.