ACTUALITATE 15 mai 2021

DOCUMENT. CJSU Covasna a adoptat și la nivel județean măsurile de relaxare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1229 vizualizări

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Covasna a adoptat într-o ședință extraordinară, organizată sâmbătă, hotărârea nr. 70, care modifică și completează măsurile prevăzute în anexa CJSU, nr. 67/12.05.2021, prin care s-a prelungit starea de alertă. Cu alte cuvinte, s-au adoptat oficial și la nivel județean măsurile de relaxare anunțate joi și vineri de președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu

Aici se prevede, așadar, că portul măștii de protecție nu mai este obligatoriu în spațiile publice deschise, dar că se poate institui obligativitatea aceasta în piețe, târguri, bâlciuri, stații de transport în comun și la locul de muncă, precum și în alte locuri cu potențial de aglomerare.

La nivelul localităților unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, organizarea şi desfăşurarea de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane, iar organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană, precum și cu purtarea măștii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătăţii, persoanele fiind obligate să facă dovada prin prezentarea documentelor care atestă aceste situaţii pe suport hârtie sau în format electronic. Activitățile sunt interzise la nivelul localităţilor unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori”, mai arată, printre altele, textul hotărârii adoptate sâmbătă.

Documentul poate fi citit în întregime AICI.

Sâmbătă, la nivelul județului Covasna au fost înregistrate 15 cazuri noi de COVID-19, iar incidența este de 0,83/1000.

Sursa foto: Unsplash/ Dan Burton.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.