ACTUALITATE 13 mai 2021

(Update) Iohannis: din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măștii în aer liber și restricțiile de circulație pe timp de noapte

de Iulia Drăghici - Taraș | 4348 vizualizări

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat mai multe etape de relaxare în ceea ce priveşte măsurile impuse de pandemia de COVID-19, arătând că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior, cu câteva excepţii, respectiv pieţele, târgurile şi staţiile de transport public.

Prima etapă de relaxare va avea loc chiar acum, în 15 mai, deci în weekendul care urmează deja vom avea câteva măsuri de relaxare funcţionale. Următoarea etapă este 1 iunie, pe urmă 1 iulie, pe urmă 1 august. Aşadar, din 15 mai se elimină portul măştii în exterior, cu câteva excepţii, desigur. Rămân excepţiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi pieţele, târgurile sau staţiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spaţiile din interior. Prima măsură - în aer liber se renunţă la această mască”, a spus şeful statului, joi, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

De asemenea, el a precizat că tot din 15 mai se elimină restricţiile de circulaţie noaptea şi asupra programului agenţilor comerciali.

Magazinele vor reveni la programul normal pe care l-au avut”, a indicat Iohannis.

Preşedintele Iohannis a arătat că din acest weekend vor fi posibile activităţile sportive cu 25% spectatori.

„În interior vom avea, de asemenea, câteva relaxări care încep majoritatea din 1 iunie, când va creşte capacitatea de cazare, va creşte capacitatea de servire în restaurante şi aşa mai departe. Sunt foarte multe măsuri, ele vor fi prelucrate de Comitetul Naţional şi vor fi toate aduse la cunoştinţa publicului", a mai spus şeful statului. 

Preşedintele Iohannis a avut joi o şedinţă de lucru cu premierul Florin Cîţu, mai mulţi membri ai Guvernului, cu şeful DSU, Raed Arafat, şi directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol. (Sursa: AGERPRES). 

Știrea inițială: Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, că autoritățile urmează să anunțe o serie de măsuri de relaxare în perioada următoare. Din 15 mai se va elimina obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber, cu câteva excepții, și se va renunța la restricțiile de circulație pe timp de noapte. Ca să fie oficiale, deciziile trebuie detaliate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și adoptate printr-o hotărâre Guvern. Vor urma, pe parcursul verii, și alte măsuri de relaxare. 

„Vom avea o relaxare pas cu pas”, a spus președintele. 

Detalii în videoclipul următor: 

Sursa foto: captură video. 
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.