ACTUALITATE 17 martie 2016

Doar un comerciant din 10 a fost găsit cu abateri în vânzarea zahărului

de Iulia Drăghici - Taraș | 153 vizualizări

În urma controalelor desfăşurate de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Covasna, în perioada 16-26 februarie, privind calitatea şi modul de etichetare şi comercializare a zahărului destinat consumului uman în reţeaua de distribuţie şi comercializare covăsneană, un singur comerciant, din cele zece unităţi verificate, a fost depistat cu abateri.

„La un operator economic din Baraolt cu ocazia controlului efectuat s-au găsit expuse la comercializare zahăr brun cuburi (import) fără ca elementele de identificare şi caracterizare ca: denumirea produsului, ingrediente; condiţii de păstrare /depozitare, caracteristici, data limită de consum să fie traduse în limba română. Pentru abaterea constatată s-a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei, produsele fiind oprite temporar de la comercializare. În total s-au controlat 10 unităţi din care la una s-au constatat abateri de la prevederile legale”, informează Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Covasna, printr-un comunicat de presă.

Aceeaşi sursă informează că scopul controlului a fost de a urmări „calitatea produselor comercializate: starea ambalajelor; încadrarea cantităţii nete în limitele erorilor negative tolerate, încadrarea în parametrii fizico-chimici, modul de informare a consumatorilor asupra elementelor de identificare şi caracterizare ale produselor comercializate: etichetarea zaharurilor şi afişarea preţurilor conform Hotărârii Guvernului nr. 947/2000 privind modalitatea de indicare a preţurilor produselor oferite consumatorilor spre vânzare”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 18 martie 2016
S-a trezit OPCul din adormire?! Asta trebuie sa faceti zilnic, de multe ori vedem in supermarketuri carne la caserole aproape neagra! NU am vazut picior de OPC prin supermarketuri, de ce citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.