ACTUALITATE 11 martie 2021

Directorul de îngrijiri de la SJU Covasna: „O provocare cu care noi n-am fost obișnuiți a fost disciplina”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1213 vizualizări

Directorul de îngrijire al Spitalului Județean de Urgență Covasna, Molnár Enikő, a spus miercuri, într-o conferință de presă, că una dintre provocările pe care le-au întâlnit de când a început pandemia de COVID-19 a fost disciplina, mai ales în ceea ce privește igiena. 

„O provocare cu care noi n-am fost obișnuiți a fost disciplina din perioada pandemiei. Da, încercam și înainte de pandemie să avem o disciplină, să respectăm regulile, mai ales regulile de igienă, care trebuie respectate cu mai multă atenție. Numărul infectărilor în rândul colegilor noștri a dispărut și datorită acestei discipline. Toată lumea, încet-încet a înțeles că a respecta disciplina înseamnă și a ne păstra sănătatea și a avea mult mai multă grijă și de pacienți și de colegii noștri”, a declarat Molnár Enikő. 

Tot aceasta a spus că în ultimul an au fost multe schimbări în interiorul spitalului, dar că au reușit să depășească toate greutățile, iar acolo unde a fost cazul, să învețe din greșeli. În acest sens a amintit de procesul de a livra pachete de la aparținători pacienților, care a pornit mai greu, dar a spus că problema s-a mai rezolvat după ce s-a stabilit un program mai riguros pentru proces.  

Molnár Enikő a precizat și că printre obiectivele pe care și le-au asumat de la începutul pandemiei s-a numărat siguranța pacienților și a angajaților spitalului, îngrijire și terapie corespunzătoare pentru toți pacienții, asigurarea dezinfecției 24 de ore din 24 de ore, trasee separate pentru COVID și non-COVID, triajul pacienților și altele. 

Directorul de îngrijiri a vorbit și despre faptul că o parte din personal a fost detașat pe alte secții de când a început pandemia, de exemplu la Infecțioase sau ATI, dar că „oamenii s-au obișnuit, nu le mai e greu și nu le mai este frică să lucreze cu pacienții COVID și să facă acele proceduri, cu care la început, în aprilie, mai nu erau familiarizați”. 

Datele furnizate anul trecut de Spitalul Județean de Urgență Covasna au arătat că peste 1.470 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au fost internate aici,  număr care înseamnă cam 13% din totalul pacienţilor trataţi în spitalizare continuă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.