ACTUALITATE 28 noiembrie 2011

Direcţia Silvică va tăia 500 de brazi de Crăciun

de Agerpres | 67 vizualizări

Preţurile vor varia între 20 şi 30 de lei, în funcţie de înălţime.

Direcţia Silvică Judeţeană Covasna va tăia în acest an 500 de brazi de Crăciun, iar cei care vor fi puşi în vânzare vor costa între 20 şi 30 de lei, în funcţie de înălţime.

Şeful Direcţiei Silvice, Ioan Cosnean, a declarat luni că instituţia pe care o conduce nu are culturi speciale pentru pomi de Crăciun, drept urmare aceştia vor fi recoltaţi din rândul arborilor tineri în cadrul lucrărilor curente de îngrijire a pădurilor.

„Vom alege 500 de brazi frumoşi, din care 100 îi vom oferi sponsorizare şcolilor, spitalelor, instituţiilor de cultură şi celor de stat care vor organiza program de Crăciun pentru copii şi pentru colindători. Ceilalţi îi vom pune în vânzare”, a declarat acesta.

Brazii care măsoară până la 1,30 metri vor costa 20 de lei, până la doi metri, 25 de lei, iar cei înalţi de trei metri se vor vinde cu 30 de lei.

Cosnean a mai spus că experienţa anilor anteriori arată că 500 de pomi sunt suficienţi, deoarece pe piaţă vor apărea atât brazi aduşi din import, cât şi recoltaţi din pădurile private.

„În Covasna statul mai are puţină pădure, doar 25% din total, restul terenurilor au fost retrocedate şi se află în proprietate privată. Nu are sens să tăiem mai mulţi pentru că riscăm să rămânem cu ei şi e păcat”, a mai spus Ioan Cosnean.

Potrivit acestuia, Direcţia Silvică a demarat deja controalele pentru a preveni tăierea frauduloasă a brazilor din pădure, patrulările fiind făcute împreună cu echipaje ale Poliţiei în special în zonele considerate „vulnerabile”, cum ar fi Breţcu, Covasna, Comandău, Întorsura Buzăului, Ojdula, Zăbala şi Zagon.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.