ACTUALITATE 3 februarie 2022

Din 7 februarie intră în vigoare noile reguli de parcare în centrul oraşului Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1860 vizualizări

În Zona Zero se va putea parca pentru maxim 2 ore

Primăria Sfântu Gheorghe va institui începând cu 7 februarie noile reguli de parcare în centrul oraşului, prin înfiinţarea Zonei Zero.

Astfel, în parcările publice de pe străzile 1 Decembrie 1918  (zona dintre Piaţa Sfântul Gheorghe şi fostul Hotel Bodoc), strada Gróf Mikó Imre şi Piaţa Sfântul Gheorghe (în faţa Magazinului Şugaş), parcarea va fi limitată la maximum 2 ore. Taxa de parcare va rămâne aceeaşi, adică 3 lei pe oră în zilele lucrătoare în intervalul orar 8:30-16:30, iar persoanele care locuiesc în această zonă pot cumpăra în continuare abonamente de parcare, la acelaşi preţ ca anul trecut, adică 75 de lei pe lună, respectiv 500 de lei pe an. 

Am observat că locurile de parcare sunt ocupate într-o proporţie foarte mare de autoturisme ale căror proprietari aveau abonamente pentru cei care au locul de muncă în zona centrală. Acest lucru însemna că dimineaţa la prima oră locurile de parcare erau ocupate şi mai erau eliberate abia după-masa. Ceea ce nu este normal, pentru că în zona centrală cel mai important este ca acei oameni care doresc să-şi rezolve anumite probleme la instituţiile sau firmele din zonă, care de obicei durează relativ puţin timp, să poată găsi un loc de parcare”, a explicat primarul Antal Árpád.

Important! Doar abonamentele speciale pentru Zona Zero vor mai fi valabile în această zonă. Astfel, cei care locuiesc în aceste zone pot parca aici doar pe baza unui abonament, iar cei care au locul de muncă în aceste zone pot parca pe străzile adiacente: Ciucului, Gábor Áron, Gödri Ferenc, Oltului etc.

De asemenea, pentru parcarea fostului Hotel Bodoc vor fi implementate aceleaşi reguli (3 lei pe oră, maxim 2 ore, iar abonamentele de parcare nu sunt valabile), urmând ca pe viitor aici să fie amplasată o barieră, iar taxa de parcare să fie majorată la 5 lei pe oră.

Taxele de parcare vor putea fi plătite cu cash la cele 7 parcomate din aceste zone, dar şi prin SMS la numărul 7420 sau prin aplicaţia Tpark. Trebuie avut în vedere că pentru plata cash aparatele nu dau rest! În continuare, posesorii de carduri pentru familii numeroase, persoanele cu handicap şi posesorii de maşini electrice vor avea gratuitate şi vor putea parca inclusiv în Zona Zero fără limită de timp.

Pentru parcările cu plată din afara Zonei Zero va putea fi achitată în continuare taxa pentru o zi întreagă, de 15 lei (3 euro + TVA prin SMS), însă în Zona Zero durata maximă de parcare va fi limitată la 2 ore.

În caz de neplată a taxei de parcare sau de depășire a timpului, la fel ca până acum Poliția Locală va amplasa pe parbrizul autoturismului o înștiințare de plată care de la 7 februarie va avea valoarea de 45 de lei pentru Zona Zero și 30 de lei pentru celelalte zone. De asemenea, pentru neplata acestor înştiinţări va fi aplicată o amendă de la 200 la 400 de lei care poate fi achitată la jumătate în maxim 15 zile.

Bine de ştiut! Cei care achită parcarea în Zona Zero vor putea să parcheze în intervalul de valabilitate al taxei în orice parcare publică cu plată din oraş.

Sursa: Comunicat de presă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.