ACTUALITATE 30 martie 2023

Dig pe Pârâul Debren din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 906 vizualizări

Pentru a diminua riscul de inundații, problemă care nu a ocolit în anii trecuți nici municipiul reședință de județ, Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Covasna are în plan să facă lucrări importante în zona Pârâului Debren din Sfântu Gheorghe, a anunțat marți, în cadrul unei conferințe de presă, directorul dr. ing. Ioan Ilaș.

„ProiectulAmenajări hidrotehnice pe pârâul Debren” este, după părerea mea, foarte important pentru municipiu, întrucât el prevede realizarea unui baraj în amonte de localitatea Sfântu Gheorghe, un baraj cu acumulare nepermanentă, care în momentul viiturilor să preia unda de viitură și să protejeze astfel orașul de neplăcerile cauzate de aceste inundații. El este în curs de avizare la minister și urmează să intre pe făgașul normal”, a declarat directorul SGA Covasna. 

Se estimează că lucrarea se va ridica la peste 28 de milioane de lei. 

Tot la stadiul de Studiu de Fezabilitate (SF), cu aviz de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, urmând ca în perioada imediat următoare să se facă proiectarea și proiectele tehnice și să se adjudece licitații în vederea executării acestora, sunt și alte două proiecte importante: „Regularizare și îndiguire pârâu Arcuș pe sectorul confluența Râul Olt – pod DJ 121B” și „Regularizare pârâu Brețcu intravilan Brețcu”. 

La nivel de proiect, de această dată doar la stadiul de redactare de Note Conceptuale, mai sunt vizate de SGA și următoarele lucrări: 

  • „Regularizări și consolidări de mal pr. Baraolt între Herculian și Bățanii Mici” , 
  • „Regularizări și consolidări de mal pr. Cormos –UAT Brăduț”,
  • „Refacere și completare consolidări de mal pr. Covasna în intravilanul localității Covasna”. 

Acestea au fost avizate și aprobate în Administrația Bazinală Olt și „Apele Române” și sunt incluse în lista de investiții pe surse proprii pe anul 2023, a mai transmis directorul SGA Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.