ACTUALITATE 7 aprilie 2014

„Dialogul public-privat. O necesitate!”

de Székely Emőke | 187 vizualizări

ONG-urile din județ sunt invitate miercuri la o dezbatere care vizează sprijinirea societăţii civile

Grupul de Iniţiativă ONG din cadrul Prefecturii Covasna organizează miercuri o întâlnire cu reprezentanții sferei civile covăsnene sub genericul „Dialogul public-privat. O necesitate!” şi care vizează sprijinirea societăţii civile din judeţul Covasna.

„Considerăm oportun acest demers inovator deoarece resimţim acut nevoia unei strategii coerente şi unitare care să depăşească mandatele unui ales local şi care să definească atitudinea şi comportamentul instituţiilor publice cu privire la relaţia cu sectorul neguvernamental. În lumina lipsei de coerenţă a relaţiilor prezente, devine evidentă necesitatea unui document de politică publică care să specifice cât mai clar principiile care să stea la baza dialogului instituţional. Astfel, ne propunem să contribuim împreună, în premieră, la realizarea unei politici publice în judeţul Covasna, coroborat cu eforturile ce se depun în acest moment pentru definitivarea unei politici publice naţionale cu privire la sectorul ONG, elaborată pe baza unui acord între autorităţile judeţene şi locale din judeţul Covasna, inclusiv instituţiile sale subordonate şi sectorul neguvernamental” – a declarat președintele Asociației „Alutus”, Cătălin Lazăr.

În urmă cu câteva săptămâni, la întâlnirea de formare a Grupului de inițiativă, reprezentanții ONG-urilor au promis că vor veni cu soluții concrete la problemele din județ, iar Cătălin Lazăr spune că acesta este primul pas. Practic la întâlnirea de miercuri reprezentanții ONG-urilor vor dezbate, apoi semna un document ce stipulează drepturile și obligațiile organizațiilor, dar și ale autorităților. „Scopul nostru este semnarea unui document prin care recunoaștem rolul autorităților, dar le cerem să recunoască și rolul nostru și să ne ajute” – spune Cătălin Lazăr.

Întâlnirea va avea loc la Biblioteca Județeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe de la ora 11, iar invitația este deschisă tuturor ONG-urilor din județul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.