ACTUALITATE 3 aprilie 2016

Dezbaterea publică despre Casa de Cultură a Sindicatelor

de Iulia Drăghici - Taraș | 185 vizualizări

Subiectul reabilitării Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe a fost supus dezbaterii publice joi, 31 martie. Evenimentul, care a fost de fapt o discuţie liberă, a pornit de la ideea studentei la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” din București, Szonda Hanna, care a abordat tema clădirii din Sfântu Gheorghe în lucrarea sa de disertaţie. Organizatorii dezbaterii au fost Saint George Debate Club și Asociația de Tineret „Ecou”.

„Am învăţat foarte multe lucruri şi am tras nişte concluzii foarte utile în legătură cu această clădire şi funcţionalitatea ei. Nu ştiam, de exemplu, că această clădire nu poate funcţiona fără să fie coordonată de o instituţie care să deţină un buget”, a spus iniţiatoarea activităţii, Szonda Hanna, care a mai completat: „Rămân optimistă. Miza mea nu era să obţinem chiar în acest moment clădirea, ci să „plantez” în mintea oamenilor ideea că trebuie să ne întâlnim în comunitate, să strângem idei”.

Potrivit celor prezenţi la dezbatere, în mentalul colectiv, Casa de Cultură a Sindicatelor nu este neapărat un simbol al regimului comunist, ci mai degrabă un spaţiu în care se organizau activităţi culturale şi de petrecere a timpului liber.

Tot la această întâlnire s-a discutat şi faptul că autorităţile locale din Sfântu Gheorghe încearcă de şase ani să preia Casa de Cultură a Sindicatelor, însă din cauza unor chestiuni birocratice acţiunea nu a avut finalitate.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.