ACTUALITATE 19 septembrie 2016

Dezbatere publică privind încadrarea pe zone de impozitare a municipiului Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 758 vizualizări

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe va organiza în luna în curs o dezbatere publică a proiectului de încadrare pe zone a intravilanului municipiului, pe baza căruia doreşte să modifice actualul sistem de impozitare a cetăţenilor, prin introducerea impozitului diferenţiat în funcţie de calitatea infrastructurii şi nu strict de zona în care aceştia locuiesc.

Potrivit anunţului postat pe pagina oficială a primăriei, la secţiunea Transparenţă decizională, dezbaterea publică va avea loc pe 26 septembrie, ora 16.00, iar fiecare participant va avea la dispoziţie zece minute pentru a-şi expune punctul de vedere asupra subiectului.

Proiectul de hotărâre, iniţiat de primarul Antal Arpad, prevede delimitarea a patru „zone fiscale“, numerotate de la A la D, în funcţie de calitatea infrastructurii şi utilităţile de care dispun.

Practic, fiecare stradă din municipiu va fi inclusă în una dintre aceste zone pe baza anumitor criterii, cum ar fi distanţa faţă de centru şi faţă de zona industrială, reţele edilitare, canalizare menajeră şi pluvială, iluminat public, starea străzilor şi trotuarelor, siguranţă publică etc., iar cetăţenii vor plăti impozit pe clădiri în funcţie de starea infrastructurii şi confortul zonei.

Primarul Antal Arpad a declarat că ideea a pornit de la faptul că municipiul Sfântu Gheorghe a beneficiat în ultimii 5-6 ani de investiţii masive în infrastructură, prin urmare nu mai există diferenţe semnificative între zonele din oraş în ce priveşte starea drumurilor, iluminatul sau alimentarea cu apă şi canalizare, în schimb există anumite diferenţe de la o stradă la alta în ce priveşte calitatea infrastructurii.

În perioada verii, proiectul s-a aflat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe.

„Am primit o serie de observaţii din partea cetăţenilor, unele foarte corecte şi pertinente pe care le vom include în proiectul nostru. (...) Şi am decis să organizăm şi o dezbatere publică la care pot veni şi personal cetăţenii înainte de a adopta această hotărâre în Consiliul Local care am dori să intre în vigoare de anul viitor“, a declarat primarul Antal Arpad.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.