Dezbatere publică: limitele intravilanului din Întorsura Buzăului se modifică
Ce planuri au autoritățile și de ce este vizată în mod special zona Dealul Taberei
Limitele intravilane și extravilane ale orașului Întorsura Buzăului se vor modifica, anunță autoritățile locale, care se pregătesc să lanseze o dezbatere publică în acest sens, înaintea adoptării noului Plan Urbanistic General (PUG). Principalele schimbări vizează zona cunoscută tradițional drept „Dealul Taberei”.
„O să lansăm în dezbatere publică, de 45 de zile, noul PUG (Plan Urbanistic General) al orașului. Am primit deja schițele. Sunt în sala de ședințe, pe perete, toate. Aici noi propunem niște modificări ale limitelor intravilanului. De ce este în dezbatere publică? Fiecare cetățean are dreptul să vină să consulte, să vadă dacă este de acord cu această propunere a noastră de modificare a intravilanului și dacă doresc și sunt îndreptățiți legal, pot extinde această limită de intravilan. Adică dacă au un teren și în viitor prevăd să nu mai fie arabil și să fie intravilan, de la DN până la malul Buzăului și îndeplinesc cerințele legale, îl vom include în intravilan. (...) Acum e momentul să vină să ne spună dacă au terenuri pe care le vor în intravilan, pentru că pe viitor vor face aceste modificări pe cheltuiala lor și nu doar că durează foarte mult, dar și costă foarte mult”, ne-a spus vineri primarul Raul Urdă.
Principalele modificări vor viza o parte din zona Dealului Taberei. Pe viitor, autoritățile vor ca acolo să fie făcute construcții, astfel încât spațiul să se dezvolte și din punct de vedere turistic.
„Zona de la Dealul Taberei, unde e pârtia de schi, fostul târg de animale și panta de acolo, inclusiv vârful Dealului Taberei, toată zona de acolo, va fi intravilan. Ne propunem să o facem intravilan ca să poată fi construite pensiuni, case. (...) Toată zona Dealul Taberei va fi intravilan pentru a o transforma în zonă turistică. În zona Feneșului, unde au început să se construiască depozite de materiale de construcții, de lemn, propunem să devină zonă industrială. E vorba de partea stângă, până la fosta groapă de gunoi. Pe viitor, primăria sau alți investitori pot cumpăra terenuri în zonă și să o transformăm în parc industrial. E un plan pe termen lung. Dar vom avea dezbatere publică pentru acest PUG al orașului și fiecare cetățean va putea veni și să verifice dacă este bună și din perspectiva lor limita propusă de noi”, ne-a mai declarat primarul.
Anunțul privind modalitățile de consultare a documentelor ce vor fi puse în dezbatere publică, precum și de cele de a propune sugestii va fi făcut în perioada următoare și pe rețele de socializare ale autorităților locale, a mai spus Raul Urdă.