ACTUALITATE 4 octombrie 2016

Despre satul lui Doja – lansare de carte la Dalnic

de Iulia Drăghici - Taraș | 693 vizualizări

Centrul Cultural „Barabás Miklós” (Conacul Gal) de la Dalnic găzduieşte sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 16, lansarea de carte „Dalnic, istorii nespuse din satul lui Doja. Reporteri în secuime”. Volumul este scris de nouă jurnalişti, care la mijlocul lunii octombrie anul trecut au stat patru zile în comună.

Autorii sunt Brîndușa Armanca, Biró István (foto), Marius Cosmeanu, Mona Dîrțu, Gazda Árpád, Ruxandra Hurezean, Liviu Iolu şi Koós Imola.

„Dacă îi întrebi cum sunt ei, oamenii din Dalnic îți vor spune: hotărâți, dintr-o bucată, țin la ce e al lor, nu se tem de luptă și, când își pun ceva în cap, nu se lasă. Iar felul în care pomenesc despre secuiul Dózsa György sună neobișnuit, încep să vorbească despre viața lor, despre pământ, muncă și nici nu-ți dai seama când l-au luat cu ei în poveste și pe erou și l-au adus acasă. La Dalnic. Pentru că el, Doja, i-a mai „eliberat” o dată, nu demult, pe 19 aprilie în 2004. Dar despre asta am să vă povestesc mai încolo”, scrie un pasaj dintr-un reportaj care apare în volum, prezentat pe site-ul Revistei Sinteza.

Teme articol: lansare carte carte Dalnic doja
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.