ACTUALITATE 24 aprilie 2013

Deşi în Bucureşti taxele notariale au fost majorate cu 40%, în Covasna tranzacțiile cu apartamente nu se scumpesc

de Monica Vrânceanu | 134 vizualizări

Notarii din județul Covasna nu vor lucra, cel puțin deocamdată, cu taxe mai mari pentru tranzacțiile la apartamente. În vreme ce la București grila pentru 2013 după care notarii calculează taxele şi impozitele minime pentru tranzacţiile cu apartamente a fost majorată cu 40% faţă de 2012, grila după care vor lucra notarii covăsneni rămâne aceeași stabilită la începutul anului.

Notarul public Marilena Profiroiu a declarat că locuitorii din județul Covasna nu trebuie să-și facă griji în privința taxelor percepute de notari, deoarece grila din acest an are chiar valori mai mici decât cea din 2012 și nu există semne că s-ar modifica.

„Aceste taxe sunt calculate după ghidul informativ întocmit de experții din cadrul Curților de Apel în care activează notarii. La București au majorat cu 40% pe baza acestui ghid, dar nu este cazul la noi, deocamdată. Tocmai pentru că piața imobiliară a picat în ultimii ani ca preț, lucrăm cu valori mai mici decât în 2012”, a explicat Marilena Profiroiu, menționând că nici nu au apărut măcar discuții despre eventuale modificări în această perioadă.

Potrivit agenților imobiliari din Sfântu Gheorghe, piața este una destul de statică în prezent, mai ales că nu se mai obțin credite ușor, puțini fiind cei care au bani cash pentru achitarea unui apartament. Așa se face că aici există oameni care așteaptă de ani de zile să găsească un cumpărător pentru apartament, în vreme ce de cealaltă parte cei care ar dori să cumpere spun că nu reușesc să adune banii necesari, chiar dacă prețurile au scăzut, într-adevăr, în ultimii doi ani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.