ACTUALITATE 9 iunie 2021

Defilare militară de Ziua Eroilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 17402 vizualizări

Ziua Eroilor va fi marcată joi, 10 iunie, începând cu ora 09:00, la Monumentul Ostașului Român din Sfântu Gheorghe. Aici va avea loc o ceremonie militară și religioasă, cu depuneri de coroane și defilare, după un program similar cu cel al anilor trecuți. 

După un an pandemic 2020, în care toate evenimentele au fost puse pe pauză, ridicarea multora dintre restricții înseamnă și revenirea sărbătorilor organizate de zilele naționale. Așa că, joi dimineața, militarii vor defila din nou în fața Monumentului Ostașului Român de la intrarea în Sfântu Gheorghe, iar ulterior și în alte orașe și comune din județ, în cinstea şi memoria eroilor căzuți pe câmpurile de luptă. 

Organizatorii de la Garnizoana Sfântu Gheorghe au transmis că cetățenii interesați pot participa la evenimente în calitate de spectatori, cu condiția să fie respectate măsurile necesare în vigoare, în vederea evitării răspândirii noului coronavirus (de exemplu distanțare, purtarea măștii de protecție în locurile aglomerate). 

Ziua Eroilor se marchează în fiecare an de Ziua Înălțării Domnului, marea sărbătoare creștină a înălțării la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere. Sărbătoarea este organizată în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Anul trecut, Ziua Eroilor a fost marcată într-un cadru restrâns, de prefectul de atunci, Iulian Todor și subprefectul Cosmin Boricean, care au depus o coroană de flori la Monumentul Ostașului Român. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.