ACTUALITATE 26 martie 2018

Defilare la Sfântu Gheorghe, cu ocazia „Zilei Unirii Basarabiei cu România”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1323 vizualizări

Acțiunea are loc la Grupul Statuar „Mihai Viteazul” din centrul reședinței de județ

Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătorită în 27 martie, este marcată anul acesta la Sfântu Gheorghe printr-o serie de activități similare celor organizate la 1 Decembrie sau 24 Ianuarie. Acțiunea principală va avea loc marți, de la ora 12:00, la Grupul Statuar „Mihai Viteazul” și va conține și o defilare militară.

Evenimentul debutează cu întâmpinarea prefectului județului, însoțit de comandantul garnizoanei, iar apoi continuă cu acordarea onorului militar de către garda de onoare, salutul drapelului de luptă, intonarea instrumentală  și vocală a Imnului Național, oficierea serviciului religios, rostirea alocuțiunilor referitoare la sărbătorirea „ZILEI  UNIRII BASARABIEI CU ROMÂNIA” și se încheie cu defilarea gărzii de onoare și cu „Hora Unirii”.

De asemenea, de la ora 14:00, activitatea se reia la Centrul Ecleziastic „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe, prin simpozionul cu tema „27 martie – Unirea Basarabiei cu România”.

„Personalitățile civile ale județului Covasna, reprezentanții autorităților publice centrale și locale, ai partidelor politice, instituțiilor culturale, științifice și religioase, ai asociațiilor, ligilor, fundațiilor, elevii instituții de învățământ, reprezentanții mass-media sunt invitați de către Instituția Prefectului Județului Covasna să participe la activitate”, arată un comunicat de presă transmis de organizatori.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.