ACTUALITATE 23 aprilie 2021

Deces după o căzătură de la peste 7 metri, într-un bloc din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 5166 vizualizări

Polițiștii nu exclud varianta unei sinucideri 

O femeie în vârstă de 30 de ani a fost găsită decedată în dimineața zilei de 19 aprilie, în casa scării unui bloc din Sfântu Gheorghe, după ce s-a precipitat de la o înălțime de 7,6 metri, de la balustrada situată între etajele 2-3. Oamenii legii nu exclud varianta unei sinucideri, dar continuă cercetările pentru a se stabili toate cauzele în care s-a petrecut tragicul eveniment. 

La data de 19.04.2021, în jurul orei 06:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au fost sesizați despre faptul că la parterul unui bloc de imobile de pe Aleea Prieteniei din municipiul Sfântu Gheorghe, pe casa scării, se află căzută o persoană de sex feminin. 

Un echipaj medical care s-a deplasat la fața locului a constatat decesul persoanei. 

În urma cercetărilor efectuate polițiștii au constatat că persoana decedată, o femeie în vârstă de 30 ani, s-a precipitat de la o înălțime de 7,6 metri, de la balustrada situată între etajele 2-3 ale scării blocului în cauză.

Polițiștii nu exclud varianta unei sinucideri, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii ucidere din culpă”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Radu Stroe. 

În context, poate este util să reamintim că „factorii de risc suicidar sunt complecși, ei pot fi psihiatrici, biologici, de mediu, sociali, dar şi individuali, precum și cumulativi, cu trăsături ce se pot regăsi în fiecare din factorii enumerați”, după cum ne-a explicat pe larg, psihologul clinician din Sfântu Gheorghe, Consuela Banciu, în articolul în care am vorbit detaliat despre această problemă, regăsită și în județul Covasna, publicat în ediția din 11 ianuarie, 5 întrebări despre suicid, cu răspunsuri complete de la psiholog. 

Tot aici se precizează și că dacă ne dorim să ajutăm persoane care trec prin momente grele, astfel încât, poate, să nu se ajungă la tragedii, „este foarte important să manifestăm și să exersăm empatia, să ascultăm cu atenție ceea ce ne spune și mai ales să luăm persoana în serios. Să-i oferim suport emoțional și cel mai important să solicităm ajutorul specialiștilor, dacă observăm că situația se transformă într-o criză sau este o urgență”. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.