ACTUALITATE 5 decembrie 2013

Debut artistic pentru Melitta Dobrescu

de Székely Emőke | 205 vizualizări

Restaurantul Bastion de pe strada Oltului a fost miercuri seara gazda unui vernisaj de expoziție de grafică. Lucrările aparțin artistei Melitta Dobrescu, expoziția fiind prima din cariera ei.

„Pentru Meli, așa cum îi spunem cu toții, procesul de creație prin care își exprimă trăirile lăuntrice, visele, viziunile, a fost unul destul de rapid, deși aceste lucrări sunt făcute exclusiv manual, nu cu ajutorul calculatorului. La primul ei desen totul a pornit de la o mâzgălitură făcută de fetița ei, Luna, pe care ea l-a dezvoltat mai apoi. Este o tehnică ce necesită pentru mine foarte multă migală, dar mâna ei se  descurcă și le realizează destul de repede. Eu am crezut că o astfel de lucrare necesită poate și luni la finețea cu care este realizată, în schimb ea lucrează destul de repede odată ce a concretizat o anumită viziune” – a spus la vernisaj managerul artistei, Cristian Dobrescu.

Acesta a mai spus că într-o lume ca cea de astăzi, în care toți suntem prinși de tot iureșul vieții, avem tendința de a ne transforma în mașini, o astfel de încercare de a-ți aloca timpul și o parte din viață pentru a crea astfel de opere de artă sunt ca o bulă de oxigen în această lume nebună și ne-a îndemnat ca tot mai mulți dintre noi să ne găsim pasiunile și talentele ascunse. „În afară de a trăi și a munci în această societate, fiecare are o latură artistică ascunsă, care stă acolo și așteaptă să fie scoasă la lumină pentru că prin astfel de lucruri arătăm că nu ne-am dezumanizat cu totul. Și acest eveniment arată că nu a pierit cu totul această latură a noastră” – a concluzionat Cristian Dobrescu.

Melitta Dobrescu este din Sfântu Gheorghe, a absolvit Liceul de Artă „Plugor Sándor”, secția grafică, după care a urmat o altă cale, fiind licenţiată a Facultăţii de Drept. La câțiva ani distanță de absolvirea liceului și-a redescoperit însă pasiunea, și astfel s-au născut lucrările de grafică ce pot fi văzute la Restaurantul Bastion.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.