ACTUALITATE 22 mai 2009

Debate Club Sfantu-Gheorghe a câştigat menţiune la Gala Societăţii Civile

de Covasna Media | 540 vizualizări
Printre finalişti s-a aflat şi proiectul „Seri albastre”

Proiectul Debate Club Sfântu-Gheorghe a fost premiat cu o menţiune miercuri seara, în cadrul Galei Societăţii Civile care a avut loc la Ateneul Român, printre finalişti aflându-se şi proiectul „Seri Albastre“, la capitolul Artă şi Cultură. În compania celor mai importanţi actori din domeniul societăţii civile, juriul a decis să acorde acestui proiect de competiţii de dezbateri academice o menţiune, iniţiativa fiind apreciată

Printre finalişti s-a aflat şi proiectul „Seri albastre”

Proiectul Debate Club Sfântu-Gheorghe a fost premiat cu o menţiune miercuri seara, în cadrul Galei Societăţii Civile care a avut loc la Ateneul Român, printre finalişti aflându-se şi proiectul „Seri Albastre“, la capitolul Artă şi Cultură.

În compania celor mai importanţi actori din domeniul societăţii civile, juriul a decis să acorde acestui proiect de competiţii de dezbateri academice o menţiune, iniţiativa fiind apreciată dintre numeroase proiecte nominalizate la această Gală.

Potrivit coordonatorului proiectului, consilierul local Mădălin Guruianu, până în prezent din proiect s-au desfăşurat 3 ediţii în colaborare cu ARDOR Transilvania - 2007 la Arcuş, 2008 – public speaking la Colegiul Naţional Mihai Viteazul şi în acest an unul dintre cele mai consistente turnee OPEN, cu participarea campionului mondial şi european în exerciţiu, Dan Cristea.

„Le mulţumesc organizatorilor şi juriului de la această ceremonie simplă, sobră, dar extrem de impresionantă, aflată sub semnul unui slogan care ar trebui depăşit în cel mai scurt timp, dar care momentan ne caracterizează: „Binele o duce rău în România“. M-am aflat la a doua participare la Gala Societăţii Civile - în 2008 am fost alături de mama mea, actriţa Duţa Guruianu, nominalizaţi pentru seria de spectacole din cadrul proiectului „Harry cel Isteţ“ şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care ne susţin ideile şi iniţiativele“, a precizat Mădălin Guruianu.

Potrivit acestuia, este un premiu care certifică valoarea clubului din Sfântu-Gheorghe, care va găzdui în septembrie, la Arcuş, Campionatele Naţionale de Dezbateri Academice, şi care va avea 2 reprezentanţi la Campionatele Europene de la Newcastle din vara acestui an, pe foştii campioni naţionali Bianca Dragomir şi Radu Cotarcea.

Clubul de dezbateri din Sfântu-Gheorghe este afiliat la ARDOR şi se ocupă de pregătirea elevilor de liceu cu aptitudini pentru oratorie, promovând spiritul critic în rândul adolescenţilor. Rezultatele sunt mai mulţi campioni naţionali individual şi pe echipe, participarea la campionate locale, regionale, naţionale şi internaţionale.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.