ACTUALITATE 3 decembrie 2012

De Ziua Naţională, tricolorul a acoperit panoul SIC [FOTO]

de Monica Vrânceanu | 669 vizualizări

Sute de oameni au luat parte la Sfântu Gheorghe la manifestările organizate de Ziua Naţională a României.

De Ziua Nationala, tricolorul a acoperit panoul SICPentru Ziua Națională, străzile centrale din Sfântu Gheorghe au fost pavoazate cu steagurile tricolore încă de pe 29 noiembrie, iar festivitățile au început pe 1 Decembrie încă de dimineață, cu Te-Deumul de la Catedrala Orodoxă și au continuat apoi cu Marșul Unirii prin centrul orașului, până la statuia lui Mihai Viteazul, unde au avut loc o serie de ceremonii militare și religioase. La aceste manifestări au luat parte sute de oameni, mulți dintre aceștia fluturând steaguri tricolore.

În discursul său, prefectul Codrin Munteanu le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea și importanța Unirii, îndemnând la respectarea valorilor; prefectul a punctat și faptul că România este un model în Europa în ceea ce privește drepturile depline acordate minorităților, îndemnând la respect reciproc și bună-înțelegere.

La statuia lui Mihai Viteazul au fost depuse apoi coroane de flori din partea oficialităților, instituțiilor publice, diverselor organizații și a partidelor politice. Tot aici a avut loc un spectacol de muzică și poezie, mai mulți interpreți și artiști invitați oferind dansuri populare românești.

Manifestările din acest an au beneficiat de o susținere deschisă din partea oamenilor prezenți, mulți dintre aceștia intonând melodii partiotice și prinzându-se, la final, într-o Horă a Unirii; de altfel, cei prezenți au cântat alături de soldații Armatei, jandarmi și pompieri „Treceţi batalioane române Carpaţii!”.

În mod obișnuit, la manifestările prilejuite de Ziua Națională nu au luat parte nici primarul mun. Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, și nici președintele Consiliului Județean (CJ), Tamás Sándor, singurii reprezentanți ai autorităților locale fiind consilierii locali români.

În ceea ce privește panoul SIC – Terra Siculorum (Ținutul Secuiesc în limba latină, n.r.) amplasat luna trecută de către UDMR în imediata apropiere a Prefecturii Covasna, acesta a fost drapat de către organizatorii Zilei Naționale cu un drapel tricolor de aceleași dimensiuni.

De 1 Decembrie au mai avut loc manifestări dedicate Zilei Naționale la Brețcu și Târgu Secuiesc, iar seara cei dornici au putut petrece românește la balurile Unirii, organizate în mai multe locații.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 3 decembrie 2012
Si nu sa gasit nimeni sa dea jos acel panou,cat de legal e pus el acolo ?Doar pentru ca e pus de primarel,asta nu inseamna ca e legal sau moral.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.