ACTUALITATE 10 ianuarie 2011

De sărbători, întorsurenii au preferat să dăruiască plante la ghiveci

de Andreea Dabija Kelemen | 124 vizualizări
Cu toate că nu este sezonul florilor, întorsurenii au preferat în perioada sărbătorilor de iarnă să cumpere astfel de aranjamente în loc de electrocasnice sau îmbrăcăminte. Florăriile din Întorsura Buzăului au fost foarte solicitate de sărbători, iar la mare căutare au fost plantele ornamentale naturale. Cel mai bine s-au văndut ghivecele nici foarte ieftine, dar nici prea scumpe, între 30-50 de lei. Roşii, galbeni, roz

Cu toate că nu este sezonul florilor, întorsurenii au preferat în perioada sărbătorilor de iarnă să cumpere astfel de aranjamente în loc de electrocasnice sau îmbrăcăminte. Florăriile din Întorsura Buzăului au fost foarte solicitate de sărbători, iar la mare căutare au fost plantele ornamentale naturale.

Cel mai bine s-au văndut ghivecele nici foarte ieftine, dar nici prea scumpe, între 30-50 de lei. Roşii, galbeni, roz sau albi, trandafirii s-au vândut de asemenea foarte bine, preţul unui fir fiind de 5 lei.

„De Sfântul Ioan am avut vânzare destul de bună, dar nu atât de mare ca într-o altă sărbătoare. Se cunoaşte că lumea încearcă să se limiteze. Am vândut 60 de fire de trandafiri doar în ziua de 7 ianuarie, înainte erau foarte căutate garoafele, acum acestea se vând cel mai puţin. Acum trei ani cu ocazia începutului de an şcolar am vândut 2.000 de garoafe, iar anul ce a trecut nici 400. Mi se cer din ce în ce mai mult plante la ghiveci, e o surpriză acest lucru, începe să nu se mai poarte firul tăiat. Cel mai des trec pragul florăriei bărbaţii, am ajuns la concluzia că ei iubesc mai mult florile decât femeile”, este de părere patronul unei florării din Întorsura Buzăului.

Odată cu încheierea postului creştinesc, au început să se vândă aranjamentele pentru nunţi. Cele mai solicitate sunt cele din crizanteme, cu 20-30 de lei bucata, iar preţul poate urca până la câteva sute de lei, în funcţie de complexitatea aranjamentului şi de florile dorite. În cazul buchetelor pentru mirese şi pentru naşe, întorsurencele sunt conservatoare şi preferă trandafirii şi crinii.

„Pentru anotimpul acesta vânzarea a mers destul de bine, am avut foarte multă lume de Sfântul Ion. Aşteptăm luna februarie cu ziua îndrăgostiţilor, bineînţeles că atunci va predomina culoarea roşie la trandafiri, gerbera, lalele, ne pregătim din timp să avem de toate”, spune o vânzătoare de flori.

Florăriile se aprovizionează de două ori pe săptămână cu flori aduse atât din serele româneşti, cât şi din ţări precum Olanda şi Turcia.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
eugen, 10 ianuarie 2011
“Florile reprezinta adevaratul limbaj al dragostei.”(citat)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.