ACTUALITATE 11 ianuarie 2017

De joi, elevii covăsneni revin la cursuri

de Iulia Drăghici - Taraș | 785 vizualizări

Unitățile de învățământ din județul Covasna, care au suspendat activitatea din cauza gerului și a vremii nefavorabile, își reiau, rând pe rând, activitatea. Potrivit inspectorului școlar general Kiss Imre, încă de miercuri, 11 ianuarie, elevii de la Școala „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe și cei de la Școala „Avram Iancu” din Covasna s-au întors la școală.

În județul Covasna, școlile care au fost închise miercuri sunt Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, Școala  Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, toate din Întorsura Buzăului și Școala Gimnazială „Bem József” din Lemnia. Primele trei au sistat cursurile din cauza frecvenței scăzute pe care elevii au înregistrat-o marți, în cea mai geroasă zi din an de până acum.

În ceea ce privește școala din Lemnia, inspectorul școlar general Kiss Imre a precizat că s-a recurs la suspendarea orelor din cauza ninsorii și a gerului, care au afectat microbuzul școlar necesar transportului de elevi.

Școala Gimnazială „Horn David” Comandău, distrusă în mare parte de incendiul de luni seara, este singura care amână începerea cursurilor pentru săptămâna viitoare. Cei 100 de elevi vor învăța în corpul clădirii care nu a fost afectat de foc.

La nivel național, județele Brăila, Giurgiu, Maramureș, Buzău, Vrancea, Ilfov, Călărași, Constanța și Municipiul București au anunțat că vor relua cursurile abia luni, potrivit Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Teme articol: Covasna cursuri elevi scoala iarna
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.