ACTUALITATE 25 mai 2020

De ce s-au schimbat, din nou, șefii la IPJ Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1701 vizualizări

Răspunsul oficial al instituției 

Un mandat expirat care a însemnat o eliberare temporară a funcției de inspector-șef a dus la o nouă numire în fruntea Inspectoratului Poliției Județean (IPJ) Covasna, se arată într-un răspuns oficial al instituției, formulat la solicitarea ziarului Observatorul de Covasna. Acum, șefia uneia dintre cele mai importante instituții din județ este ocupată, se pare, tot temporar, de comisarul-șef Lucian Trăistaru. 

Referitor la motivul pentru care s-a efectuat această numire, vă informăm că delegarea ofițerului de poliție care a ocupat anterior funcția de inspector-șef al inspectoratului a expirat, iar funcția de inspector șef era temporar vacantă. 

Astfel, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, domnul comisar – șef Lucian Trăistaru a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna până la încetarea situației care a condus la vacantarea temporară a funcției”, se arată în răspunsul furnizat de IPJ Covasna, la solicitarea ziarului Observatorul de Covasna. 

Împuternicirea pe funcție a noului inspector – șef s-a făcut la data de 14 mai 2020, prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne.

Trăistaru a deținut până atunci funcția de Şef birou al Biroului de Analiză a Informaţiilor Covasna, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor - Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor Braşov, potrivit IPJ Covasna. 

Ofițerul al cărui mandat a expirat este Tudorel Pieleanu, detașat din Argeș pentru perioada ianuarie – mai 2020. 

De menționat este că la rândul lui, Tudorel Pieleanu a preluat postul de la comisarul-șef Marius Daniel Ivașcu. Și el a fost numit prin împuternicire timp de șase luni, din august 2019, dar a mai ocupat aceeași funcție timp de câteva luni în 2017. 

De fapt, în ultimii ani, IPJ Covasna are parte de tot acest șir de numiri și mandate expirate după ce comisarul-șef de poliție Liviu Pampu-Romanescu a obținut funcția în urma unui concurs, în noiembrie 2018. Asta în condițiile în care, și anterior, șefia IPJ Covasna era pasată de la un ofițer la altul, prin împuterniciri și numiri, pentru că nu se organiza concurs pentru ocuparea funcției. Dar, la mai puțin de un an de șefie (august 2019), Liviu Pampu-Romanescu a fost transferat, temporar, pe o perioadă nedeterminată, pe un post superior în cadrul IGPR și a lăsat astfel postul „liber” pentru împuterniciri din șase în șase luni, până când fie se întoarce acesta la conducerea IPJ Covasna, fie obține un post definitiv în alt departament și se eliberează din nou postul pentru organizarea unui concurs. 

De-a lungul timpului s-a dovedit că scaunul de inspector-șef al IPJ Covasna nu prea are „lipici” la mai-marii poliției numiți în această funcție, atât de importantă în județ. În ultimii ani, la conducerea IPJ s-au perindat mai mulți șefi, de exemplu: Silviu Stoenescu (martie 2016 – februarie 2017), Marius Daniel Ivașcu (februarie – aprilie 2017), Eugen Palade (aprilie 2017 – noiembrie 2018), Liviu Pampu-Romanescu (noiembrie 2018 – august 2019). 

Și încă nu se știe, oficial, cât se va lungi, în continuare, această listă a polițiștilor care pot spune în CV că, la un moment dat, au condus una dintre cele mai importante instituții din județul Covasna – Inspectoratul de Poliție Județean Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.