ACTUALITATE 26 iulie 2019

De ce nu au început până acum lucrările pe strada Crângului

de Iulia Drăghici - Taraș | 859 vizualizări

Când sunt preconizate să înceapă și cât vor dura, potrivit autorităților 

Cu toate că s-a anunțat încă de la începutul lunii iulie că vor fi demarate ample lucrări pe strada Crângului din Sfântu Gheorghe, utilajele întârzie să își facă simțită și auzită prezența. Motivul ar veni, se pare, de la constructorul care a avut câteva probleme de logistică.  

Noi sperăm că la începutul săptămânii viitoare încep lucrările. Aici a fost o neînțelegere, nu din partea noastră, ci din a constructorului, fiindcă ei s-au angajat la data de luni, cum a fost publicat în presă, dar ulterior ne-au spus că au niște probleme de logistică la procurarea elementelor rețelei de canalizare care se va schimba și nu au vrut să sape și să lase strada nelucrată. Am înțeles că până la sfârșitul săptămânii acesteia își procură acele materiale de construcții și cu începutul săptămânii viitoare o să înceapă lucrările”, a declarat joi, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, viceprimarul Tóth Birtan Csaba. 

Edilul ne-a mai spus că momentul închiderii străzii va fi anunțat cu câteva zile înainte pentru că aici circulaţia rutieră va fi închisă în totalitate și șoferii vor fi nevoiți să găsească alte locuri de parcare. 

„Primăria pune la dispoziţia locuitorilor din zonă un spaţiu de parcare provizoriu în curtea Urban Locato, între străzile Fabricii, Császár Bálint şi Crângului”, informau autoritățile printr-un comunicat de presă. 

Conform contractului, lucrarea trebuie să dureze un an de zile, interval care se scurge de la data de 12 iunie a.c., când s-au semnat actele. Tóth Birtan Csaba a mai spus că până la venirea iernii, strada ar trebui să aibă măcar stratul de pietriș pe care se va putea circula în anotimpul rece, dacă nu chiar primul strat de asfalt. 

Lucrările vor fi unele ample şi vor cuprinde de la reabilitarea sistemului de apă şi canalizare, până la fundația şi asfaltarea străzii, dar şi modernizarea sistemului de iluminat public. 

Având în vedere amploarea lucrărilor, circulația rutieră va fi închisă în totalitate pe strada Crângului, astfel că aproape toate străzile adiacente vor suferi modificări ale sensurilor de trafic.

Străzile Császár Bálint, Livezii, Sălciilor, Nicolae Grigorescu şi Muncitorilor, care acum sunt cu sens unic, vor deveni cu dublu sens, pentru a putea permite intrarea şi ieşirea din aceste zone, anunța, la începutul lunii, primăria.  

Lucrările vor începe de la Piață și vor continua, dintr-o bucată până în celălalt capăt al străzii, înspre Jandarmerie. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.