ACTUALITATE 7 mai 2019

De ce nu a mai fost Parc de distracții la Zilele Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1196 vizualizări

Organizatorii invocă două motive principale

Spațiul de joacă așteptat de familiile din Sfântu Gheorghe de Zilele orașului a lipsit anul acesta. Inițial s-a dorit mutarea acestuia din centrul municipiului în parcarea de la Sepsi Arena, însă cu doar câteva zile înainte de weekendul evenimentului planul s-a anulat definitiv. Principalele motive care au stat la baza deciziei sunt atât vremea nefavorabilă, cu ploaia și vântul puternic, cât și prezența în oraș a unui circ neautorizat.

În ceea ce privește parcul de distracții, practic în oraș a funcționat altul neautorizat care a făcut „concurență” pentru ceea ce am dorit noi să facem și fiind o locație mai în oraș, oamenii au ales să meargă în locația respectivă. Din informațiile mele, atât ANAF-ul, cât și Protecția Consumatorilor s-au sesizat și a fost sesizat și cel care a lucrat acolo, că practic este într-o ilegalitate totală. Evident, vor urma niște demersuri juridice și sper ca anul viitor nu se va mai întâmpla acest lucru”, a declarat luni, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád.

Pe de altă parte, și vremea nefavorabilă a contribuit la anularea programelor de distracții pentru copii, mai spun reprezentanții Zilelor Sfântu Gheorghe.

„Era și problema vremii nefavorabile. Era exact în perioada când se organizau și activitățile de 1 mai și cei care dețineau aceste jucării mari, expuse vântului s-au speriat, în sensul că am înțeles că în alte părți i-a dărâmat. Cu atât mai mult, aici era într-o locație în mijlocul câmpului, practic. Așa, din cauza vântului foarte mulți au renunțat pentru că la o adică ei răspundeau pentru siguranța copiilor”, a spus și purtătorul de cuvânt al Zilelor Sfântu Gheorghe, Erdély András.

Indirect, organizatorii evenimentului au lăsat de înțeles că cel mai probabil anul viitor parcul de distracții va fi adus și mai aproape de oraș.

În cele din urmă, cu toate că Parcul de distracții s-a anulat, parcarea de la Sepsi Arena a fost totuși ocupată de mașinile de epocă, venite să participe la Retro Parada Primăverii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.