ACTUALITATE 21 decembrie 2011

Daruri de Crăciun la Casele de copii din Târgu Secuiesc

de Covasna Media | 94 vizualizări

În general de sărbători oamenii se gândesc, mai mult ca de obicei, la cei pentru care viaţa este mai aspră, plină de tristeţe.

Sunt momente în care ne oprim o clipă să ne privim sufletul şi simţim nevoia de a retrăi bucuria de pe chipul copiilor, care răsplătesc din plin un gest, uneori simbolic.

În urmă cu cinci ani lucrătorii Poliţiei Municipiului Tg.Secuiesc au hotărât să doneze cei 2% din impozitul pe venit caselor de copii din Tg.Secuiesc.

Astfel a devenit o tradiţie a poliţiştilor să ofere clipe fericite celor peste 150 de copii cu prilejul Crăciunului.

Răsplata au fost zâmbetele şi căldura cu care am fost primiţi. Am vrut să aducem un strop de fericire pe chipurile şi în inimile acestor copii cărora soarta le-a fost potrivnică. Prezenţa noastră în mijlocul lor le-a arătat că nu sunt singuri şi că nu au fost uitaţi de Moş Crăciun.

De asemenea poliţiştii din Tg. Secuiesc s-au deplasat în comuna Dobârlău la 22 de km de Sf.Gheorghe unde se află Mănăstirea de călugăriţe Mărcuş. Ctitorie a Maicii Stareţe Serafima Comşa, mănăstirea este situată pe un loc Sfânt care adăposteşte aşezăminte monahale.

În cadrul Sfintei Mănăstiri Mărcuş a fost înfiinţată, Asociaţia de Binefacere „Sfânta Iustina”, în scopul adăpostirii fetiţelor orfane sau abandonate de părinţii lor în maternitate. Împreună cu Moş Crăciun am oferit daruri celor 11 copii, care ne-au întâmpinat cu braţele deschise oferindu-ne cele mai frumoase colinde.

A fost o bucurie atât pentru noi cât şi pentru ei. Prin gestul nostru sperăm să fi reuşit să le aducem măcar puţin din fericirea sărbătorilor de iarnă.

Şeful Poliţiei Mun. Târgu-Secuiesc

Comisar-şef de poliţie, dr. Florin Popa

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.