Dansuri speciale cu copii speciali
Costumaţi care mai de care mai frumos şi înarmaţi cu multă voie bună, câţiva zeci de copii de la Şcolile Speciale din Sfântu-Gheorghe şi Olteni, împreună cu voluntarii de la Grupul Şcolar Constantin Brâncuşi, Colegiul Naţional Mihai Viteazul (CNMV), Şcoala Generală Varadi Jozsef şi Liceul Miko au dansat ieri „Împreună pentru viitor“, în cadrul concursului de dans cu acelaşi nume.
Participanţii mai mici sau mai mari – vârsta concurenţilor a fost între 5 şi 19 ani – au prezentat dansuri tradiţionale şi moderne, le-au amintit spectatorilor de tradiţii şi i-au binedispus pe ritmuri moderne. Nu a lipsit dansul tradiţional ţigănesc, iar dansurile populare îmbinau şi dansuri româneşti cu dansuri tradiţionale maghiare.
Dincolo de frumuseţea dansului, evenimentul care a avut loc la Şcoala Specială din Sfântu-Gheorghe a avut şi scopul de a-i face pe copii să socializeze, să se accepte unul pe celălalt şi să se manifeste în spiritul multiculturalităţii, a specificat psihologul şcolar Claudia Rosin, coordonatorul acţiunilor comunitare din cadrul Grupului Şcolar Constantin Brâncuşi.
Concursul de dans s-a încadrat în seria activităţilor Sistemului Naţional de Acţiune Comunitară (SNAC), prin care o echipă mixtă formată din elevi voluntari şi elevi de la şcolile speciale au dansat ieri pentru un public numeros format din profesori şi elevi.
La dansuri populare, câştigători au fost echipa de voluntari din Grupul Şcolar Constantin Brâncuşi alături de copiii de la Şcoala Specială, iar la dans modern primii au fost cei de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul şi copiii de la Şcoala Specială Olteni. Echipele vor participa în data de 10 aprilie la faza interjudeţeană a Concursului Naţional de dans „Împreună pentru viitor”, dans modern şi dans tradiţional. Juriul a fost format din profesori, directori de şcoală, elevi voluntari implicaţi în activităţile SNAC şi alţii.
Ana Sidon