ACTUALITATE 10 martie 2022

Asfaltare în zona curții școlii generale din Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 756 vizualizări

Care este stadiul lucrărilor la terenul de sport cu tartan și nocturnă din aceeași zonă 

Partea exterioară a curții Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului, dinspre Sala de Sport Valeriu Bularca, Clubul Copiilor și Liceul „Nicolae Bălcescu”, va fi asfaltată. Autoritățile au pregătit documentațiile pentru proiect anul trecut și anul acesta, în buget au cuprins fonduri pentru execuție.   

„Avem toate documentele făcute de anul trecut pentru a asfalta curtea școlii. Accesul, de la Gheorghe Doja, prin fața Clubului Elevilor, până la parcarea din spatele școlii generale, unde zilnic vin sute de părinți, va fi asfaltat. Avem proiect, aprobare, ridicare topografică. Anul trecut am muncit numai la hârtii. Anul acesta vom cheltui acolo vreo 400.000 de lei. Deci e vorba de accesul de la Gheorghe Doja, până la Sala de Sport. Avem aprobare, autorizații, certificate de construcții, certificat de urbanism, totul. Va fi terasament de 70 de centimetri, asfalt de 10 și rigole pentru colectarea apelor pluviale, cu șanț de beton”, ne-a declarat recent primarul din Întorsura Buzăului, Raul Urdă. 

Tot aici, printr-un proiect câștigat prin Grupul de Acțiune Locală „Curbura Carpaților”, autoritățile locale au obținut 50.000 de euro, fonduri europene, pentru amenajarea terenului de sport. 

Peste terenul de beton care există acolo, vom turna o placă pentru un teren de tartan, care va fi împrejmuit cu gard. Tartanul va fi de 1,6 centimetri grosime, va fi și nocturnă. Va fi un teren multi-sport, cu dimensiuni standard pentru teren de handbal”, ne-a spus primarul. 

Acest proiect întâmpină deocamdată dificultăți în ceea ce privește execuția, pentru că a fost lansată o licitație publică la care nu s-a prezentat niciun constructor. Problema ar fi, se pare, suma, care este prea mică pentru o asemenea investiție, însă sunt în derulare demersuri birocratice pentru a permite autorităților să suplimenteze valoarea din bugetul local, ca să fie dus la capăt. 

Terenul nu va fi folosit doar de elevi, pentru orele de sport, ci va fi al orașului, urmând a putea fi rezervat de oricine dorește. Primarul spune că își dorește chiar să îl pună la dispoziție fără taxă, însă va trebui pus în aplicare un regulament serios de gestionare, astfel încât să nu sufere stricăciuni. 

Sursa foto: Arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.