ACTUALITATE 25 septembrie 2018

Cursă pe urmele hoților, într-o pădure de lângă Vâlcele

de Iulia Drăghici - Taraș | 630 vizualizări

Un grup de persoane prinse la furat de lemne au luat-o la fugă la vederea echipajelor de poliție

O acțiune de control pe fondul forestier din apropierea satului Ariușd a polițiștilor din Vâlcele s-a încheiat după o urmărire ca în filme. Hoții, șase bărbați, prinși în flagrant au fugit la vederea echipajelor, abandonând lemnul adunat până atunci. Aceștia au fost prinși totuși la un kilometru de la locul comiterii faptei și acum sunt cercetați sub aspectul săvârșirii de tăiere fără drept de arbori și furt de material lemnos.

„Polițiștii din comuna Vâlcele, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în apropierea satului Ariușd, au surprins în flagrant 6 persoane în timp ce sustrăgeau material lemnos din fondul forestier, cu ajutorul mai multor atelaje hipo. Deoarece la momentul apariției polițiștilor acestea au fugit, abandonând materialul lemnos, s-a trecut la urmărirea lor, reușindu-se prinderea acestora la circa 1 km de locul comiterii faptei.

Persoanele în cauză au fost conduse la locul comiterii faptelor, unde au încărcat materialul lemnos și apoi au fost conduse la locul de depozitare, respectiv curtea căminului cultural din satul Ariușd. Materialul lemnos sustras și identificat în cauză a fost inventariat de către personalul specializat din cadrul O.S. Tălișoara, constatându-se cantitatea totală de 3.2 mc lemn rotund speciile tei și salcie, aceasta fiind lăsată în custodia ocolului silvic.

Bunurile folosite la săvârșirea faptelor respectiv 5 atelaje hipo, 2 topoare și 2 furci, au fost ridicate în vederea confiscării”, arată un comunicat de presă al IPJ Covasna.

De altfel, acesta nu este singurul caz identificat de polițiștii covăsneni în ceea ce privește furturile de lemn.

„La nivelul județului au fost constatate 6 infracțiuni de tăiere ilegală și furt de material lemnos, a fost aplicată o sancțiune contravențională conform prevederilor Lg. 171/2010 și a fost indisponibilizată o cantitate de 10,2 metri steri material lemnos de diverse esențe”, arată aceeași sursă.

Polițiștii mai spun că acordă o atenție deosebită prevenirii și combaterii fenomenului infracțional în sectorul silvic, „în condiţiile în care acesta tinde să devină din ce în ce mai complex, având implicaţii deosebite asupra mediului înconjurător, ecosistemului şi economiei. Pentru contracararea acestui fenomen au fost intensificate activităţile pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale asociate din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos, fiind executate patrulări în zonele de interes, controale și acțiuni în colaborare cu reprezentanți ai ocoalelor silvice de pe raza județului”, arată informarea polițiștilor covăsneni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.