Curs de preparare a cașcavalului la Ilieni
Fundația LAM, în colaborare cu firma de produse lactate „Meotis”, a organizat în această lună la Ilieni un prim seminar de preparare a cașcavalului. Acesta va fi urmat de alte evenimente de acest fel, spun organizatorii. Proiectul se desfășoară în cadrul Clusterului „AgroFood”, care a primit recent calificativul „bronz” conform Iniţiativei Europene pentru Excelenţa Clusterelor (ECEI) din partea Organizaţiei internaţionale ESCA (European Secretariat for Cluster Analysis / Secretariatul European pentru Analiza Clusterelor).
La acest prim curs de preparare a cașcavalului au participat 13 fermieri din județ care au învățat meserie de la un profesionist în domeniul brânzeturilor. „La curs participanții au avut 3 zile la dispoziție pentru a învăța diferite lucruri despre fabricarea cașcavalului în mod tradițional. De această dată au făcut doar cașcaval proaspăt, pentru cel maturat sau afumat fiind nevoie de mai mult timp, însă modulul continuă, prepararea acestor din urmă produse va avea loc în perioada următoare” – se arată într-un comunicat emis de Fundația LAM.