ACTUALITATE 10 martie 2015

Cupa Selecționatelor de Serie – eveniment handbalistic organizat la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 227 vizualizări

cupa_handball

Federația Română de handbal, în parteneriat cu Asociația Pentru Comunitate și Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe va organiza în perioada 12-15 martie Cupa Selecționatelor de Serie, grupa de vârstă juniori III, băieți. La evenimentul în urma căruia vor fi selecționați cei mai buni handbaliști din țară, vor participa selecționatele celor 12 serii care formează Campionatul național la această categorie.

„Fiecare din cele 12 serii va veni cu o selecționată, așadar vor fi în total 12 echipe, care vor fi împărțite în două grupe. Meciurile vor începe joi dimineața în Sala Sporturilor Municipală și sala de sport a Liceului tehnologic „Berde Aron” din Sfântu Gheorghe, în prima zi se vor juca partidele din grupă, apoi în următoarele zile partidele pentru locuri” – ne-a declarat antrenorul CSM, Viorel Bărbos.

Acesta a menționat că la evenimentul handbalistic vor participa mai mulți observatori de la Federația Română de Handbal, iar scopul este selecționarea celor mai buni sportivi în vederea alcătuirii Lotului Național. „Vor fi aleși în total 30 de copii, care vor alcătui lotul lărgit al României la această categorie. Și Sfântu Gheorghe are trei pretendenți la un loc în Națională, Corneliu Corodeanu, George Chira și Cătălin Antonescu. Eu spun că au șanse să ajungă în lot” – spune Bărbos.

Antrenorul crede că un asemenea eveniment de amploare are în primul rând menirea de a promova handbalul în Sfântu Gheorghe. Bărbos ne-a declarat că la noi în oraş nu au mai fost organizate asemenea evenimente la handbal masculin, doar la fete.

Președintele CSM Sfântu Gheorghe, George Carcadia, este de părere că secția de handbal a Clubului Sportiv Municipal va fi una puternică în câțiva ani, dat fiind faptul că în cadrul clubului funcționează mai multe grupe de fete și băieți, scopul fiind acela de a crește echipe puternice formate din jucători locali.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.