ACTUALITATE 30 octombrie 2020

Cum se pregătesc autoritățile covăsnene ca să nu le ia prin surprindere iarna

de Daniela Luca | 948 vizualizări

Aprovizionarea cu material antiderapant a început încă din luna septembrie, conform DRPD Brașov

Consiliul Județean Covasna a stabilit, în cadrul ședinței ordinare de joi, 29 octombrie, atribuirea directă a contractelor pentru întreținerea pe timp de iarnă a drumurilor firmei S.C. Drumuri și Poduri Covasna S.A.. Și pentru drumurile naționale care traversează județul se fac pregătiri, spun reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov. 

Conform contractului încheiat pentru perioada 1 noiembrie-31 martie, valoarea estimată a serviciilor de întreținere pe timp de iarnă, asigurat de S.C. Drumuri și Poduri Covasna S.A., este de 6,5 milioane lei. 

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor a precizat că în următorul sezon de iarnă firma va avea de întreținut 132 de kilometri de drum, la nivel de viabilitate II, unde circulă între 750 și 8.000 de mașini pe zi, 103 kilometri, la nivel de viabilitate III, unde circulă zilnic între 500 și 750 de vehicule, dar și 16 kilometri de drum, la nivel de viabilitate IV, unde circulă zilnic mai puțin de 500 de mașini. În cazul celui din urmă este vorba de DJ 121A, între Valea Crișului și Aita Medie, pentru că acest tronson este închis circulației în sezonul rece, a mai spus Tamás Sándor. 

„În lunile de iarnă, întreprinderea aflată în subordinea autorităților județene va asigura funcționarea bazelor de deszăpezire în localitățile: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt și Întorsura Buzăului, de aici vor porni utilajele, atunci când condițiile meteorologice impun acest lucru”, se arată în comunicatul de presă al CJ.

Chiar dacă iarna trecută a fost una atipică, cu puține precipitații, pregătirile pentru sezonul de iarnă din acest an trebuie făcute minuțios, ne-a spus miercuri managerul județului, Kovács Ödön.   

Aproape 4 tone de sare pentru deszăpezirea drumurilor naționale din județ 

Conform unui tabel, furnizat de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, în care se prezintă centralizarea stocurilor de sare pentru sezonul de iarnă 2020-2021, județele din centrul țării au o rezervă de peste 33 de tone de materiale antiderapante, dintre care 3,7 tone sunt pentru drumurile din județul Covasna. 

„Aprovizionarea cu material antiderapant a început în septembrie. Utilajele de deszăpezire închiriate urmează să intre în bazele noastre la începutul lunii viitoare, dar le chemăm și în funcție de evoluția prognozei meteo, pentru că dacă nu va fi foarte frig nu are rost să le solicităm pentru că și staționarea lor costă”, ne-a spus purtătorul de cuvânt DRDP Brașov, Robert Elekes. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.