ACTUALITATE 13 aprilie 2018

Cum decurg lucrările de modernizare a străzilor din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1106 vizualizări

Mai multe străzi din reședința de județ sunt sau urmează să intre în procesul de reabilitare

Infrastructura rutieră din Sfântu Gheorghe este într-o continuă modernizare. Primarul Antal Árpád a explicat, joi, în acest context, într-o conferință de presă, cum decurg lucrările pe străzile din municipiu.

„Pe strada Înfrățirii, lucrările sunt finalizate. Urmează marcajul și vom prelua strada. (...) Pe străzile Váradi József, Tineretului, Rândunicii și Grădinarilor se lucrează. (...) Pe Tineretului s-a așternut materialul care stabilizează fundația, după care, practic, lucrările se vor accelera. Finalizarea înseamnă câteva luni, cu marcaje cu tot. Practic, în vara acestui an se va finaliza strada. La Váradi sunt un pic mai complexe, dar, tot așa, până în toamna acestui an vom încheia lucrările”, a declarat primarul din Sfântu Gheorghe.

Următoarea stradă care intră în reabilitare și modernizare este Andrei Șaguna, a explicat Antal Árpád, care a precizat că s-a încheiat licitația publică și proiectul este în faza definitivării contractului pentru modernizarea străzii, implicând atât asfaltarea, cât și schimbarea iluminatului public.

Nu doar asfaltarea este vizată de lucrările derulate pe unele străzi, ci și modernizarea sistemului de apă și canalizare.

„Pentru strada László Ferenc, am semnat ordinul de începere a lucrărilor și încep lucrările de modernizare a sistemului de apă și canalizare în primă fază”, a mai spus primarul din reședința de județ.

Cu toate că încă nu există un plan concret sau un calendar pus la punct, autoritățile au în vedere și porțiunea rămasă nemodernizată din strada Kós Károly.

„Pentru strada Kós Károly, astăzi vom avea o nouă ședință unde sper că vom găsi soluții pentru ca în viitorul apropiat să se poată continua lucrările acolo”, a încheiat Antal Árpád.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.