ACTUALITATE 14 iulie 2021

Cuib de barză, căzut de pe stâlp la Pachia

de Iulia Drăghici - Taraș | 823 vizualizări

Puii au fost duși la un centru de reabilitare 

Doi pui de barză au fost salvați de autorități după ce vineri cuibul în care se aflau, din localitatea  Pachia, a căzut de pe stâlp. Înaripatele au fost duse la un centru pentru reabilitare. Din păcate, cuibul lor nu mai poate fi pus la loc pentru că s-a sfărâmat. 

Un localnic a văzut cuibul căzut și berzele aflate la sol și a anunțat primarul, care la rândul lui a dat de veste Gărzii de Mediu. 

În urma unui apel telefonic privind prăbușirea unui cuib de barză în localitatea Pachia, reprezentanții GNM Covasna și APM Covasna s-au deplasat la fața locului, unde au fost identificate două exemplare tinere de barză adăpostite în curtea unui localnic. Acestea au fost transportate la Centrul pentru reabilitarea faunei sălbatice al ACDB din Focșani pentru îngrijire”,  arată o postare publicată marți pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Covasna. 

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB), care deține și coordonează centrul de reabilitare de la Focșani, a informat că puii de barză vor fi îngrijiți și apoi eliberați spre a-și lua zborul în țările calde. 

La ACDB a venit barza! Și nu una, ci două!

Cu ajutorul Agenției Pentru Protecția Mediului Covasna doi pui de barză au fost salvați după ce cuibul în care erau crescuți a fost distrus complet de furtună. 

An de an, oaspeții de vară din țara noastră, așa cum sunt berzele, se confruntă cu situații greu de îndurat precum electrocutări, arderea sau distrugerea cuiburilor de către furtunile puternice. Nici puii de barză din imagine, care au ajuns la Centrul nostru de reabilitare, nu au scăpat de acest necaz. Însă atât cât vor poposi în acest spital, vor fi bine îngrijiți până vor reuși să își ia zborul spre țările calde”, se arată într-un text publicat pe pagina de Facebook ACDB. 

Pentru ca asociația să poată salva în continuare vietăți, e nevoie de sprijin, mai informează ACDB. 

Ajută-ne să salvăm cât mai multe animale sălbatice printr-o DONAȚIE, https://doneaza.pago.ro/acdb/

Celor care vor să se implice alături de noi în activități de salvare a animalelor sălbatice le spunem doar atât - IMPLICĂ-TE: https://www.acdb.ro/modalitati-prin-care-te-poti-implica”, arată aceeași sursă.

Acestea nu sunt singurele berze care au beneficiat de ajutor. O alta, cu o aripă ruptă, a fost în 29 iunie găsită de un localnic la marginea unui câmp din Ojdula. După anunțarea autorităților, înaripata a fost dusă la veterinarul Asociației Transylvania Wildlife Project pentru tratament.

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Covasna și ACDB. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.