ACTUALITATE 20 aprilie 2021

Cu sau fără semafor în weekend?

de Iulia Drăghici - Taraș | 1503 vizualizări

Ce părere are primarul Antal Árpád pe subiectul care privește intersecția 1 Decembrie – Grigore Bălan

Subiectul funcționării sau, mai bine zis, al nefuncționării semafoarelor în timpul weekendului în intersecția dintre străzile 1 Decembrie 1918 și Bulevardul Grigore Bălan din Sfântu Gheorghe stârnește deseori discuții în spațiul public. Pe de o parte, sunt cetățenii care spun că se simt în pericol, ca pietoni, având în vedere că în ultimii ani a crescut numărul mașinilor care circulă în reședința de județ, iar semafoarele încă funcționează cu galben intermitent. Pe de alta, sunt și cei care spun că, având în vedere traficul scăzut de la final de săptămână, nu are sens ca mașinile să aștepte la culoarea roșie a semaforului. Primarul orașului, Antal Árpád, spune că e greu de ajuns la un consens în ceea ce privește această problematică.   

Dacă merge semaforul, atunci asta e problema, că nu vine nimeni și eu trebuie să stau că e roșu la semafor. Dacă nu merge semaforul, atunci eu trebuie să fiu atent dacă vine cineva din stânga sau din dreapta. E ca la rochia miresei: la jumătate dintre cei care merg la nuntă le place rochia miresei, iar la cealaltă jumătate nu. Traficul în weekend este mult mai mic decât în timpul săptămânii. (...) Au fost perioade în care a mers semaforul și în weekend, în urmă și cu doi ani și atunci am primit această critică: „de ce trebuie să meargă semafoarele? Stau la rând și nu vine nimeni și eu stau la roșu”. Nu poți să iei o decizie prin care să mulțumești pe toată lumea”, a spus săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád. 

Au fost la un moment dat discuții ca în acea intersecție să fie construit un sens giratoriu, pentru fluidizarea traficului, însă acestea nu s-au mai concretizat. 

În ultimii ani, în zonă au fost și câteva accidente, însă majoritatea s-au petrecut în timp ce funcționau semafoarele. Cel mai recent a fost în februarie 2021, când în urma impactului dintre două autoturisme, două persoane au fost rănite ușor. 

În perioada următoare, strada 1 Decembrie 1918 intră din nou în reparații capitale. De această dată vizată este porțiunea de la semafoare până în Piața Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.