ACTUALITATE 21 iulie 2014

Cu capul șarpelui la ambulanță

de Székely Emőke | 181 vizualizări

Un bărbat din Lisnău a fost mușcat de viperă

La sfârșitul săptămânii s-a înregistrat primul caz cert de mușcătură de viperă din acest sezon. E drept, s-au mai prezentat doi bărbaţi la Urgență spunând că au fost mușcați de un șarpe, însă în cazul lor nu se știe exact dacă a fost sau nu vorba de viperă. Cu toate acestea au primit serul necesar, care există pe stocul spitalului.

La bărbatul mușcat la sfârșitul săptămânii nu au existat dubii pentru că acesta a solicitat ambulanța având dovada în mână: capul șarpelui. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, Nagy-Demeter István, a declarat că bărbatul a primit serul special și a plecat acasă pe propria răspundere.

„Este vorba de un bărbat în vârstă de 42 de ani din Lisnău, care a fost mușcat de o viperă undeva în apropiere de Comandău. Acesta a sunat după ajutor, și a primit serul necesar încă din ambulanță. A fost adus la Sfântu Gheorghe, însă după o oră petrecută la spital a refuzat internarea și a plecat acasă. Am știut exact că este vorba de viperă pentru că bărbatul a omorât șarpele și a luat capul animalului cu el, pentru a-l arăta medicilor” – ne-a declarat Nagy-Demeter István.

Acesta a mai spus că suntem în plin sezon al viperelor, motiv pentru care specialiștii îndeamnă populația la atenție. „Îndemnăm populația la atenție sporită. Dacă cineva este mușcat de o viperă trebuie să se prezinte cât mai urgent la o unitate medicală pentru a i se administra serul. Dacă persoana mușcată solicită ambulanța e de preferat să spună că a fost mușcat de viperă pentru ca serul să ajungă cât mai repede în organism” – a adăugat purtătorul de cuvânt.

Experiența anilor trecuți a arătat că viperele se regăsesc în special în zona Comandău, Covasna și Târgu Secuiesc, dar mai nou au apărut şi în zona Sfântu Gheorghe. Anul trecut în județul Covasna s-au înregistrat 3 cazuri de pacienți mușcați de vipere.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.