ACTUALITATE 21 mai 2018

Criminalitatea combătută prin prevenție, într-o campanie amplă a polițiștilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 380 vizualizări

Începe „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

Inspectoratul de Poliție Județean Covasna a dat luni startul campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Evenimentul implică organizarea unei suite de activități informativ-preventive în spații publice, ori în cadrul unor întâlniri cu grupurile țintă.

La nivel național, în fiecare zi, prin activitățile desfășurate, se urmărește ca mesajul poliției să ajungă la cât mai mulți cetățeni! Scopul este ca oamenii să conștientizeze, atât necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații, cât și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.

O vorbă spune că e mai ieftin să previi decât să combați. Unul dintre rolurile polițiștilor este și de a reduce factorii favorizanți care conduc la comiterea de ilegalităţi, prin informare. Comunitatea este şi ea responsabilă de a-şi lua toate măsurile de siguranţă şi de prevenire. În practică, în viaţa de zi cu zi, tendinţa omului este aceea de a neglija măsurile de siguranţă, iar concepția potrivit căreia „Mie nu mi se va întâmpla!”, este încă întâlnită.

Tocmai pentru a atrage atenţia asupra riscurilor, la nivel naţional este organizată SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII, în perioada 21-25 mai a.c.. În toate judeţele din ţară vor avea loc activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă.

Astfel, luni, 21 mai, este ziua dedicată prevenirii victimizării minorilor, iar în cadrul acesteia adolescenților li se vor explica măsurile pentru siguranța lor în mediul on-line.

Ziua a doua, marți, 22 mai, este destinată prevenirii delicvenței juvenile.

A treia zi a săptămânii, 23 mai, se va axa pe prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului (furturi din locuință, tâlhării și înșelăciuni), infracțiuni cu impact deosebit, mai ales în rândul seniorilor.

Urmează o zi - 24 mai - dedicată prevenirii violenței în familie, menită să aducă în conștiința publicului consecințele legale și psihologice ale fenomenului, precum și modalitățile de sprijin ale victimelor.

Săptămâna prevenirii criminalității se încheie vineri, 25 mai, cu ziua dedicată siguranței rutiere. Fiecare dintre noi, ca pietoni, conducători auto, motocicliști sau bicicliști, putem contribui la creşterea siguranţei în trafic, prin comportamentul nostru și respectarea regulilor de circulație.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Agent principal de poliție

TOLVAJ-MARIN NICOLETA  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.