ACTUALITATE 17 februarie 2013

Creșă modernă la Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 365 vizualizări

Primăria a obținut o finanţare de 1,5 milioane de lei de la ADR Centru pentru singura creşă din oraş

cresa

Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au obținut un nou contract de finanțare prin Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru. În valoare de 1,5 milioane de lei, fonduri nerambursabile, contractual prevede dezvoltarea și extinderea singurei creșe din Sfântu Gheorghe. Contractul a fost semnat pe 15 februarie, de către ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, directorul ADR Centru, Simion Crețu, și reprezentantul Primăriei Sfântu Gheorghe, directorul Direcției de Asistență Comunitară, Tanko Vilmos.

Potrivit unui comunicat al ADR Centru, proiectul de dezvoltare și modernizare a creșei are o valoare totală de 2,26 milioane de lei, iar 1,5 milioane de lei din această valoare vin prin ADR Centru ca fonduri nerambursabile.

În prezent, singura creșă din oraș funcționează la parterul unui bloc, ceea ce limitează numărul de locuri și orice plan de extindere în actuala locație. Astfel, prin acest proiect creșa se va muta pe strada Kos Karoly, într-o clădire care va asigura suprafața și funcțiunile necesare. Banii din proiect vor fi utilizați pentru mărirea spațiilor funcționale, îmbunătățirea fluxurilor de circulație din clădire și pentru izolații termice ale pereților exteriori. La subsolul clădirii vor fi amenajate vestiarele, grupurile sanitare, bucătăria, cămara și centrala termică, în vreme ce la parter sunt prevăzute spațiile de luat masa, camera de joacă pentru copii și alte grupuri sanitare. Clădirea va fi mansardată, iar acolo vor fi amenajate dormitoarele, camera izolator, spălătoria, uscătoria și sala de călcat rufe.

În prezent, creșa din Sfântu Gheorghe are 30 de locuri, dar sunt înscriși 52 de copii. Prin modernizare și mutare, numărul locurilor va crește la 60. Proiectul are o durată de implementare de 28 de luni, timp în care toate încăperile vor fi renovate și utilate.

La semnarea contractului, directorul ADR Centru, Simion Crețu, a declarat că acesta este cel de-al treilea centru social din județul Covasna ce primește fonduri nerambursabile pentru reabilitare, extindere și dotare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.