ACTUALITATE 17 iulie 2018

Crenvurști de porc cu... mănuși de cauciuc

de Iulia Drăghici - Taraș | 1858 vizualizări

Un bărbat din Sfântu Gheorghe a găsit o mănușă de cauciuc în produsul cumpărat de la un lanț local de magazine

Niște crenvurști, cumpărați duminică-dimineața dintr-un magazin din zona Ciucului, din Sfântu Gheorghe, au venit la pachet cu... mănuși de cauciuc. Produsul „cu surprize” a fost descoperit înainte de a fi ingerat și de a cauza alte probleme.

„Era la suprafață, se vedea ceva. Credeam că era carnea stricată, dar apoi am văzut că înăuntru era o mănușă albastră de cauciuc, ce se folosește la măcelărie. M-am supărat, pentru că mă gândeam ce s-ar fi întâmplat dacă mânca așa ceva copilul”, ne-a declarat covăsneanul, care a spus că nu vrea să facă sesizare împotriva producătorului, care e și distribuitor, dar că își dorește să dea un semnal de alarmă privitor la calitatea îndoielnică a acestor produse alimentare.

La cine se depun astfel de sesizări

Totuși, cei care se întâlnesc cu astfel de situații neobișnuite și doresc să sesizeze autoritățile pot să o facă astfel:

„Se pune produsul la frigider, să se conserve și să nu se altereze, până când se poate merge cu produsul respectiv la Direcția Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor, DSVSA. Dânșii pot face probe de laborator să vadă ce s-a întâmplat, care a fost procesul tehnologic. Ei răspund în general de siguranța alimentelor. Poate să ajungă și la noi sesizarea, dar noi nu avem cum să facem analize, ca să vedem ce conține și ce nu conține. Important e să nu se arunce produsul, să fie menținut la rece și analizat. Trebuie văzut lotul de fabricație, ziua când s-a făcut și trebuie să vadă și probele de la producător”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, directorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Covasna, Mircea Diacon.

„Cetățeanul poate să facă reclamație și la ei, la DSVSA, și la noi, nu e nicio problemă, doar că ei au laboratoare pentru așa ceva”, a mai punctat directorul Protecției Consumatorilor Covasna.

Acesta a mai precizat că această întâmplare nu este unică în județ, situații similare au mai fost cu pâinea, în care au fost descoperite diverse obiecte căzute în compoziție.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.