ACTUALITATE 19 mai 2021

COVID-19 la Spitalul Județean: 16 pacienți confirmați internați

de Iulia Drăghici - Taraș | 1324 vizualizări

Raportarea săptămânală a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna, de miercuri, 19 mai, privitoare la cazurile de COVID-19 arată că la această dată, ora de referință 13:00, 16 persoane erau internate în stare moderată, gravă și critică în urma infectării cu noul coronavirus, iar alți 6 pacienți sunt suspecți de îmbolnăvirea cu SARS-COV-2.

Potrivit datelor furnizate de managerul spitalului, Andras-Nagy Robert, într-o conferință de presă, dintre cei 16 pacienți confirmați, 12 sunt pe secția de Infecțioase COVID în stare moderată și gravă, majoritatea necesită suplinire cu oxigen, iar alte patru persoane sunt la Terapie Intensivă, în stare critică, dar niciunul nu necesită intubare.

În ceea ce privește pacienții suspecți de infectarea cu SARS-COV-2, pentru care la momentul raportării se aștepta rezultatul testului PCR, trei erau internați pe secția de Pneumologie, în saloanele izolate, iar alți trei la Terapie Intensivă. Dintre aceștia din urmă, unul era în stare critică și intubat.

Printre pacienții COVID sau suspecți COVID nu se numără și copii.

În perioada 12 – 19 mai au fost înregistrate și 12 externări de pe secțiile COVID, dar și un deces, la o persoană în vârstă de 71 de ani, căreia infecția cu SARS-COV-2 i-a provocat complicații, având în vedere că suferea și de alte boli.

Bilanțul de săptămâna trecută a arătat că în spital erau internați 18 pacienți COVID-19 și șapte suspecți. Cu o săptămână înainte erau 26 de persoane internate pe secția COVID.

La nivel de județ, raportarea de miercuri a arătat că în Covasna au fost înregistrate 9 cazuri noi, iar incidența este de 0,77/1000. În aceeași zi, la nivel național au fost raportate 707 cazuri noi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.