ACTUALITATE 10 martie 2021

COVID-19 la SJU Covasna: în 10 martie sunt 34 de pacienți în stare medie și gravă

de Iulia Drăghici - Taraș | 1376 vizualizări

În luna februarie au fost în total internați 42 de pacienți COVID-19

Informarea săptămânală a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna arată că în 10 martie, la ora de referință 13:00, aici erau internați 34 de pacienți confirmați COVID-19. Majoritatea sunt în stare medie și gravă, dar printre ei sunt și 8 pe secția de ATI, în stare critică.

Cei mai mulți pacienți COVID-19 internați în prezent la Spitalul „dr. Fogolyán Kristóf” sunt pe secția de Boli Infecțioase, adică 21, în stare medie și gravă. Alți 5 pacienți sunt la Chirurgie COVID, dintre care 3 transferați din județul Brașov (unul la Chirurgie generală și 2 la ortopedie).

Pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă sunt 8 pacienți COVID-19, dintre care 7 în stare critică, iar unul în stare critică și intubat.

Statistica arată o scădere ușoară față de săptămâna trecută, atât la numărul de pacienți COVID internați (37 în 3 martie), cât și la ATI (9, în datele din bilanțul trecut).

În ultima săptămână, perioada 3 – 10 martie, au fost externați 22 de pacienți anterior diagnosticați cu noul coronavirus (mai mulți decât săptămâna anterioară, când au fost 15), dar s-au înregistrat și 5 decese, la pacienți cu vârste între 59 și 89 de ani, care aveau asociate diverse alte boli.

În spital erau internați miercuri și 3 pacienți suspecți de infecție SARS-COV-2.

Datele furnizate de spital mai arată și că în laboratorul spitalului au fost efectuate în luna februarie 1.453 de teste RT PCR.

Numărul total de pacienți diagnosticați cu COVID-19 în luna februarie, care au fost internați în spitalul nostru este 42, iar tot în această perioadă am externat 64 de pacienți. Dintre ei, 48 au fost declarați vindecați, adică cu test negativ, 14 asimptomatici cu test pozitiv au fost externați la 10 zile și au continuat tratamentul la domiciliu. Două dintre cazurile internate erau asimptomatice cu test pozitiv și externați la cerere”, a declarat managerul Spitalului Județean, Andras-Nagy Robert.

Bilanțul COVID din 10 martie a arătat că în ultimele 24 de ore în județul Covasna au fost înregistrate încă 33 de cazuri noi de îmbolnăvire.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.