ACTUALITATE 3 martie 2021

Raportarea săptămânală de la SJU Covasna: 37 de pacienți COVID-19 internați

de Daniela Luca | 1377 vizualizări

Informarea săptămânală privind activitatea pe partea de COVID-19 a Spitalului Județean de Urgență (SJU) „dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe arată că numărul pacienților COVID-19 internați în data de 3 martie, ora de referință 13:00, era 37. La Terapie Intensivă sunt internați 9 pacienți, iar restul sunt tratați fie la Chirurgie, fie la Boli Infecțioase.

Dintre pacienții internați la care s-a descoperit infecția cu SARS-COV-2, 21 sunt tratați pe secția de Infecțioase COVID. Într-un comunicat de presă trimis de spital se arată că nici un pacient nu are simptomatologie ușoară, toți cei internați având stare moderată și alterată. Toții pacienții sunt adulți, mai arată aceeași sursă.

„De asemenea, 7 pacienți adulți sunt tratați pe secția de Chirurgie COVID, dintre care 6 sunt cazuri de chirurgie (5 pacienți din județul Covasna, un pacient din județul Brașov) și un caz de ortopedie, fiind vorba despre un pacient din județul Brașov”, se mai arată în comunicat.

La Terapie Intensivă, miercuri, la ora 13:00, erau internați 9 pacienți COVID-19 în stare critică și 3 intubați.

Totodată, sub supravegherea medicilor este și o persoană suspectă de infecția cu noul coronavirus.

„În perioada 24 februarie – 03 martie 2021, orele 13:00, au fost înregistrate 3 decese asociate infecției cu virusul SARS-CoV-2, pacienții având vârste cuprinse între 66 și 79 de ani”, transmite SJU Covasna.  

Tot în această perioadă au fost externate alte 15 persoane care anterior au fost diagnosticate cu COVID-19.

În urmă cu o săptămână, la SJU Covasna erau internați 28 de pacienți COVID-19, în stare medie și gravă, în vreme ce în urmă cu două săptămâni erau înregistrați 23.

În raportarea de miercuri, 3 martie, Grupul de Comunicare Strategică a raportat încă 28 de cazuri noi pentru județul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.