ACTUALITATE 21 aprilie 2021

COVID-19 la SJU Covasna: cel mai mare număr de decese raportat într-o săptămână

de Daniela Luca | 1690 vizualizări

Un bilanț prezentat miercuri, 21 aprilie, de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna privitor la cazurile de COVID-19 tratate aici, arată că numărul pacienților confirmați internați este de 62. În același timp, sunt și 8 persoane internate suspecte de infecția cu SARS-COV-2. Aceeași sursă arată și că în ultima săptămână s-au înregistrat 29 de externări, dar a fost raportat și un număr record de decese.

Datele spitalului, de miercuri, 21 aprilie, ora 13:00, mai arată și că 52 de pacienți COVID-19 sunt internați pe secția de Boli Infecțioase, dintre care 2 necesită dializă, iar 6 sunt tratați la Pneumologie.  

Alți 3 pacienți sunt internați pe secția de Chirurgie generală. La Terapie Intensivă sunt în total un număr de 7 pacienți confirmați, în stare critică. Dintre aceștia, niciunul nu este intubat, iar 4 necesită ventilație mecanică non-invazivă.

În săptămâna 14–21 aprilie 2021, au fost externați 29 pacienți internați anterior cu diagnosticul COVID-19. În aceeași perioadă a fost înregistrat și un număr record de decese, adică 21 de pacienți din județul Covasna.  

„Cu forme asimptomatice sau forme ușoare în prezent nu avem internați în spital. Cu formă medie sunt 19 pacienți, restul cu formă gravă, iar 2 dintre ei au deja peste 14 zile de internare. În total am avut 26 de decedați în ultima săptămână, deci este o cifră record. 3 dintre aceștia s-au negativizat în timpul internării, deci ei nu intră în statistica COVID. Rămân 23, 21 din județul Covasna, 1 din județul Harghita și 1 din județul Brașov. Referitor la cei mai tineri pacienți de decedați, am avut doi de 52 de ani, un pacient de 51 de ani și unul de 54 de ani. Ei au stat între 1 și 4 zile, deci înseamnă că s-au prezentat în formă gravă deja la serviciul de urgență și au fost internați direct pe secția de ATI. Toți au suferit de comorbidități, mai ales obezitate, diabet zaharat și boli cardiace grave”, a spus miercuri directorul medical, dr. Roșu Matyas.

Dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19, tratați pe secțiile spitalului, 2 pacienți au primit prima doza de vaccin anti-COVID. Unul dintre ei este în stare gravă la ATI, iar celălalt în stare medie la secția de Boli Infecțioase, transmit reprezentanții SJU.

Bilanțul de săptămâna trecută indica faptul că 83 de persoane infectate cu SARS-COV-2 erau internate la SJU, dintre care 68 pe secția de Boli Infecțioase, 12 la ATI și 3 la Chirurgie. În aceeași perioadă au fost înregistrate 12 decese asociate infecției COVID-19.

Cea mai recentă raportare a cazurilor de COVID-19 arată că în județul Covasna au fost depistate miercuri încă 74 de îmbolnăviri cu SARS-COV-2, în urma prelucrării a 131 de teste. Numărul total se ridică la 7.977. Bilanțul Prefecturii Covasna arată că la această dată sunt 644 de cazuri active.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.