ACTUALITATE 12 mai 2021

COVID-19 la SJU: scădere semnificativă a numărului de pacienți internați

de Iulia Drăghici - Taraș | 1265 vizualizări

Cel mai recent raport prezentat de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna, miercuri, 12 mai, ora de referință 13:00, arată că pe secțiile COVID ale unității spitalicești sunt internate 18 persoane confirmate cu infecția provocată de virusul SARS-COV-2. Sub supravegherea medicilor din spital sunt și șapte persoane suspecte de infecția cu noul coronavirus. La Terapie Intensivă sunt patru pacienți, doi confirmați și doi suspecți.

Dintre pacienții suspecți, restul de cinci sunt internați pe secția de Pneumologie.

Ceilalți 16 pacienți confirmați sunt internați pe secția de Boli Infecțioase COVID. Dintre aceștia, 13 au simptomatologie medie, iar trei sunt cu forme severe. 

Cei doi pacienți pozitivi de pe secția de ATI necesită doar o ventilație ne-invazivă, ei nu sunt intubați. Mai vreau să subliniez că dintre toți pacienții internați în prezent în spitalul nostru, niciunul nu era vaccinat împotriva noului coronavirus”, a declarat miercuri, în conferința de presă săptămânală, directorul medical al spitalului, dr. Roșu Matyas.

În săptămâna 5 – 12 mai, de la SJU Covasna au fost externate 15 persoane anterior internate pe secții COVID. În aceeași perioadă au fost înregistrate și două decese ale unor femei cu vârstă de 61, respectiv 88 de ani, care au murit din cauza complicațiilor provocate de infecția cu noul coronavirus, respectiv a bolilor asociate.  

Numărul pacienților COVID-19 internați la spital a fost în continuă scădere în ultimele săptămâni. Dacă în prezent sunt 18 pacienți confirmați internați, săptămâna trecută erau 26, în urmă cu două săptămâni 36, iar cu trei săptămâni înainte erau 62 de bolnavi de COVID internați pe secția dedicată a spitalului.

Chiar și în aceste condiții, reprezentanții spitalului transmit locuitorilor județului că este important să respecte în continuare măsurile de protecție deja știute (mască, distanțare și spălatul mâinilor).

Fac și cu această ocazie un apel către populație, că văzând și cifrele cum scad, și în continuare va trebui să respectăm acele măsuri de siguranță, nu numai noi ca spital, ci și noi ca indivizi, acele măsuri care încă sunt în vigoare, sunt prevăzute de legislație, până când va fi o altă decizie, pentru că astfel ne putem proteja și îi putem proteja și pe alții”, a spus managerul spitalului, Andras-Nagy Robert.

Este de precizat în acest context și că miercuri au fost înregistrate la nivelul județului Covasna încă 46 de cazuri noi de COVID-19, iar cazuri active sunt, la această dată 213. Incidența COVID la nivel de județ este 0,94/1000, în creștere față de marți.

Numărul persoanelor vaccinate anti-COVID în centrele din județ a ajuns până miercuri la 52.862.

De la începutul pandemiei, în județul Covasna s-au înregistrat 8.393 cazuri de COVID-19.

La nivel național, miercuri au fost raportate 930 de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.